Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. kovo 31 d.

Nacionalinis vėžio institutas – naujas Nacionalinės bibliotekos partneris

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka nuosekliai plečia partnerių tinklą ir stiprina sistemingą bendradarbiavimą su svarbiausiomis šalies valstybinėmis ir privačiomis aukštojo mokslo, kultūros, sveikatos apsaugos, verslo įmonėmis ir institucijomis.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Nacionalinio vėžio instituto (NVI) direktoriaus pavaduotoja mokslui ir plėtrai, laikinai einančia direktorės pareigas, Sonata Jarmalaite.

Susitarta dėl ilgalaikio, kryptingo, geranoriško ir abipusės naudos principu pagrįsto aktyvaus tarpinstitucinio bendradarbiavimo. „Glaudus bendradarbiavimas su įvairiais socialiniais partneriais tampa prioritetine Nacionalinės bibliotekos veiklos sritimi. Tai leidžia tiek mums, tiek partneriams susikoncentruoti ties tuo, ką darome geriausiai. Ieškome bendradarbiavimo būdų, kurie padėtų kurti vertę ir bibliotekai, ir Nacionaliniam vėžio institutui. Daugiabriaunėje mūsų bibliotekos veikloje galima rasti įdomių nišų bendriems projektams, jie padėtų skleistis naujoms galimybėms ir tobulintų institucijų veiklą“, – Nacionalinės bibliotekos vadovas prof. dr. R. Gudauskas akcentuoja apipusės partnerystės naudą.

Iki sutarties pasirašymo įvyko keletas dvišalių susitikimų ir konsultacijų dėl konkrečių bendradarbiavimo galimybių.

Bibliotekos draugystė su Nacionaliniu vėžio institutu užsimezgė vasarą – bibliotekos darbuotojų vedamose biblioterapijos dirbtuvėse Palangos vasaros skaitykloje apsilankiusi NVI Chemoterapijos skyriaus vedėja doc. dr. Birutė Brasiūnienė susidomėjo galimybėmis taikyti biblioterapiją onkologiniams ligoniams. Vėliau sekė susitikimai ir pokalbiai apie taikomas biblioterapijos metodikas, NVI atstovai, apsilankę Nacionalinėje bibliotekoje, išmėgino jas praktiškai. Gimė sumanymas tęsti bendradarbiavimą ir jį įteisinti sutartimi.

Balandį Nacionalinėje bibliotekoje prasidės reguliarūs Skaitytojų klubo susitikimai su NVI pacientais,  kuriuos ves jau veikiančio Nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubo vadovės dr. Daiva Janavičienė ir Rasa Derenčienė.