Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2022 m. balandžio 22 d.

Tęsiamos darbinės konsultacijos su Lietuvos leidėjų asociacija

Šiandien Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas kartu su generalinio direktoriaus pavaduotoja informacijos išteklių ir paslaugų plėtrai Sandra Leknickiene, Informacijos išteklių departamento direktore Jolita Steponaitiene, Komunikacijos ir rinkodaros departamento direktore Viktorija Pukėnaite-Pigagiene, Vaikų ir jaunimo literatūros departamento direktore Goda Baranauskaite-Dangoviene susitiko su Lietuvos leidėjų asociacijos valdybos prezidente Lolita Varanavičiene (leidykla „Tyto alba“), vykdančiąja direktore Rūta Elijošaityte-Kaikare ir valdybos nariais Arvydu Andrijausku (leidykla „Alma littera“), Arūnu Gudinavičiumi (Vilniaus universiteto leidykla), Jauniumi Lingiu (leidykla „Tikra knyga“), Sigita Pūkiene (leidykla „Aukso žuvys“), Kotryna Žukaite (leidykla „Baltos lankos“).

Susitikime kalbėta apie abiejų šalių iššūkius, susijusius su privalomuoju egzemplioriumi, diskutuota spaudos statistikos klausimais, aptarti akcijos „Metų knygos rinkimai“ pokyčiai ir kt. Vieningai sutarta tęsti susitikimus ir konsultacijas dėl abiem šalims aktualių klausimų. 

Lietuvos leidėjų asociacija įsteigta 1989 m., aktyvią veiklą vykdo nuo 1993 m. Ji šiuo metu vienija 40 narių – ne tik akcines bendroves, bet ir specializuotus leidinius leidžiančias biudžetines ir viešąsias įstaigas.