Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2022 m. balandžio 29 d.

Mokymai Nacionalinėje bibliotekoje – darbui ir laisvalaikiui

Kviečiame bibliotekos lankytojus dalyvauti mokymuose, kuriuose išmoksite naudotis duomenų bazių paieška, pamatysite, kuo skiriasi mada ir kostiumas, sužinosite, kaip susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą medžiagą. Šiuo metu rengiami nuotoliniai ir gyvi mokymai bibliotekoje.

Nacionalinė biblioteka daugelį paslaugų jau pritaikė nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams, o nuo gegužės mėnesio jiems siūlo dar vieną naujovę – nuotolinius mokymus kitataučiams, kuriuose rusų kalba bus pristatomos elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams ir laisvalaikiui.

Nuotoliniai mokymai

Nuotoliniai mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, kurią aktyvavę turėsite galimybę dalyvauti mokymuose. Mokymų trukmė – iki 2 val.

Gegužę kviečiame į šiuos nuotolinius mokymus:

  • Biblioteka kitataučiams. Informacinis raštingumas: elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams. Mokymuose pristatomos elektroninės paslaugos kasdieniams poreikiams, skirtos kitataučiams ir karo pabėgėliams Lietuvoje. Supažindinama su buities, transporto, laisvalaikio, savirealizacijos, socializacijos, psichologinės pagalbos elektroninėmis paslaugomis.
  • Duomenų bazės moksliniams darbams: paieška ir galimybės. Mokymuose pristatomos bibliotekos prenumeruojamos užsienio duomenų bazės, skirtos moksliniams darbams rašyti. Taip pat susipažinsite su tarptautinių organizacijų ir lietuviškomis duomenų bazėmis.
  • Kuo skiriasi mada ir kostiumas – išmokite rasti žinių apie aprangos istoriją informacijos išteklių sistemose. Susipažinsite su kostiumo raida, tam tikrų epochų drabužių dėvėsenos įdomybėmis ir ypatybėmis. Išmoksite atskirti madą ir kostiumą. Išgirsite rekomendacijų, kaip rasti informacijos apie kostiumo istoriją gausiuose šiuolaikiniuose informacijos ištekliuose.
  • Sutartinės: kas, kaip, kur ir kodėl? Mokymuose susipažinsite su sutartinėmis iš mažiau pažįstamo, gilesnio – antropologinio požiūrio kampo. Dalyviai bus mokomi atskirti populiariausius sutartinių tipus, susipažins su žanro kilmės teorijomis, istoriniu kontekstu, pirmaisiais jų užrašymais, taip pat ryšiais su kitų tautų muzikinėmis tradicijomis.

Mokymai bibliotekoje

Nacionalinėje bibliotekoje vykstančiuose mokymuose susipažinsite su lietuviška teisine duomenų baze „Infolex“. Mokymuose patobulinsite teisines žinias, išmoksite susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą susijusią medžiagą. Mokymų trukmė – 2 val.

Siūlome šiuos mokymus:

  • Posistemės „Teisės aktai“ ir „Teisėkūra“ lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“.
  • Posistemė „Teismų praktika“ – bylų paieška lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“.

Mokymuose vietų skaičius yra ribotas. Jei užsiregistravote, tačiau dėl pasikeitusių aplinkybių negalite dalyvauti, prašome apie tai informuoti kuo anksčiau.

Išsamiau apie mokymų grafiką ir registraciją ›

Kilus klausimų, rašykite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..