Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. rugpjūčio 24 d.

Nacionalinė biblioteka dalyvauja festivalyje „Sostinės dienos 2022“

Tęsdamas daugiametę ir gyvą tradiciją Vilnius vėl kviečia į rugsėjo 2–4 dienomis vyksiančias „Sostinės dienas“ – didžiausią miesto festivalį įvairiose atvirose erdvėse. Pirmąjį rugsėjo savaitgalį vilniečiai ir sostinės svečiai galės pasinerti į unikalaus miesto istoriją kuriančią renginių programą.

Festivalis, kaip įprasta, skiriamas visų kartų žmonėms – tiek jaunimui, tiek šeimoms ir mažiesiems, tiek brandaus amžiaus asmenims ir visiems Vilnių puoselėjusiems, ateities kartoms jį išsaugojusiems. Kaip visada, „Sostinės dienose“ dalyvaus ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Rugsėjo 2, 3 ir 4 dienomis maloniai kviečiame į jau tradicija tapusius susitikimus prie Katedros. Šiemet jau trečią kartą aikštėje įsikurs ir skaitytojus kvies jungtinis Lietuvos leidėjų asociacijos leidyklų paviljonas „Knygų aikštė“.

Čia bus galima ne tik įsigyti naujausių knygų, tačiau ir susitikti su autoriais, gauti jų autografų, dalyvauti literatūriniuose renginiuose įvairiam skoniui. Su šūkiu „Susitinkam prie bokšto!“ organizatoriai kviečia drauge praleisti tris dienas – skaitytojų lauks pasiilgti autoriai, naujos knygos, kūrybinės dirbtuvės.

Nacionalinė biblioteka kviečia įsigyti ne tik savo išleistų knygų ir žurnalų, bet ir pabendrauti, sužinoti didžiausios šalies bibliotekos naujienas, o tėvelius su mažaisiais būtinai apsilankyti ankstyvojo skaitymo skatinimo projekto „Knygų startas“ stende.

Pasitikime rudenį kartu su „Sostinės dienų“ festivaliu ir Nacionaline biblioteka.

Paviljono darbo valandos:

  • Penktadienis, rugsėjo 2 d., 11–20 val.
  • Šeštadienis, rugsėjo 3 d., 10–20 val.
  • Sekmadienis, rugsėjo 4 d., 10–18 val.

Lietuvos leidėjų asociacijos veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“.