Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2022 m. rugsėjo 8 d.

Kviečiame dalyvauti „EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotoliniuose mokymuose

Mokymuose susipažinsite su EBSCO duomenų bazės paslaugomis. Mokymai skirti studentams, mokslininkams, bibliotekų specialistams ir visiems, kurie domisi ir naudojasi duomenų bazėmis. Mokymai vyks anglų kalba.

Siūlomos šios mokymų temos:

Discover advanced functions of My EBSCOhost Folder. Šiame seminare sužinosite, kaip EBSCOhost arba „EBSCO Discovery Service“ platformose pasiekiamas aplankas „My EBSCOhost“ gali padėti grupuoti turimus tyrimų duomenis, kaip susikurti savo paskyrą ir ją valdyti: eksportuoti pasirinktą duomenų bazės turinį, bendrinti jį kitiems ir kaip sukurti savo specializuotus aplankus.

Tips and tricks in advanced search. Mokymai, skirti išplėstinėms paieškos galimybėms EBSCOhost platformoje. Sužinosite, kaip naudoti įvairius simbolius, sukurti išplėstinės paieškos strategiją, naudoti specialius indeksuotų laukų kodus arba paieškos istoriją ir kaip ieškoti naudojant tezaurą.

Complementary collection: EBSCO eBooksOpen Access Collection – Haven’t you tried it yet? Šią unikalią kolekciją galima pasiekti per EBSCOhost nemokamai – ji siūlo beveik 8 000 atvirosios prieigos knygų iš patikimiausių pasaulyje universitetų spaudos ir mokslo leidėjų. Vartotojai gali laisvai atsisiųsti ir bendrinti knygas. Mokymuose pamatysite produkto demonstraciją ir sužinosite, kaip užsisakyti šią unikalią kolekciją savo bibliotekai. Mokymai skirti bibliotekininkams.

  • Rugsėjo 29 d. (ketvirtadienis) 10.30 val. Trukmė – 30 min. Registracija ›

Registruokitės, prisijunkite ir dalyvaukite!

Daugiau informacijos apie mokymus rasite oficialioje EBSCO duomenų bazės svetainėje. Joje taip pat rasite ankstesnių seminarų įrašus, kuriuose daugiau sužinosite apie EBSCO programėlę ir kitus naudingus duomenų bazės įrankius.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos prenumeruojamose užsienio duomenų bazėse naršykite ir būdami ne bibliotekoje – prisijunkite per nuotolinę prieigą „EZproxy“ su skaitytojo pažymėjimo numeriu. Atsivėrusiame lange duomenų bazių sąraše rinkitės „Duomenų bazė „EBSCO Publishing“.

Visų Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų duomenų bazių sąrašą rasite čia.