Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2022 m. rugsėjo 29 d.

Rudeniškos vinilinių plokštelių naujienos Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykla kviečia į naujienų ekspoziciją, kurioje išvysite naujas gautas užsienietiškas vinilines plokšteles, kaip ir visad, skirtas įvairios muzikos klausytojams.

Pristatome keletą plokštelių, kurias galite pamatyti ekspozicijoje ir paklausyti:

Viršelis

David Bowie „Legacy“ (2017)

Davidas Bowie’is daugiau nei penkis dešimtmečius buvo įtakingas populiariosios muzikos kūrėjas, kritikų ir muzikantų laikomas novatoriumi, ypač dėl savo kūrybos aštuntajame dešimtmetyje. Dvigubame „Legacy“ LP yra 20 garso takelių –nuo kai kurių singlų iš pirmojo 1969-ųjų albumo „Space Oddity“ iki vėlyviausių įrašų, tokių kaip „Lazarus“. Albume taip pat yra anksčiau neišleista klasikinio 1971 m. singlo „Life On Mars?“ versija, kurią suvedė prodiuseris Kenas Scottas. Taip pat yra pavienės dainų „Let’s Dance“, „Ashes to Ashes“, „Starman“, „The Jean Genie“, „Golden Years“, „China Girl“, „Heroes“ versijos.

Viršelis

Bob Marley & The Wailers „Legend: The Best of Bob Marley & The Wailers“ (2018)

Bobo Marley’io & The Wailers „Legend“ neabejotinai yra vienas labiausiai perkamų ir numylėtų albumų istorijoje, paliečiantis milijonus. Jame – įsimintiniausios Bobo Marley’io dainos: „One Love/People Get Ready“, „Get Up, Stand Up“, „Is This Love“, „Jammin“, „Could You Be Loved“, „Three Little Birds“ ir dar aštuoni klasikiniai kūriniai.

Viršelis

Queen „Greatest Hits“ (2016)

Jau dabar karūnuojamas Jungtinės Karalystės visų laikų geriausiai parduodamu albumu ir pasiekęs trečią ilgiausią Jungtinės Karalystės oficialiųjų geriausiųjų sąrašą, Queen 1981 m. albumas „Greatest Hits“ išleistas atnaujintu leidimu, susidedančiu iš grupės žinomiausių kūrinių, nuo pirmųjų jų pasirodymų 1974-aisiais su „Seven Seas of Rhye“ iki 1980-ųjų hito „Flash“.

Viršelis

Hozier „Wasteland, Baby!“ (2019)   

Žymiojo kūrinio „Take Me to Church“ autoriaus Hoziero antras albumas su 14 garso takelių, išleistas leidyklos „Island Records“. Jis pasirodė beveik ketveri metai po pirmojo debiutinio albumo ir po sėkmingo „Nina Cried Power“ EP albumo, kurio titulinė daina skamba ir šiame naujausiame kūrėjo albume.

Viršelis

Radiohead „Kid A Mnesia“ (2021)

Daugiaformatis trigubas albumas pažymi 21-ąjį „Kid A“ ir „Amnesiac“ albumų gimtadienį. Albumo išskirtiniai garso takeliai – iki šiol negirdėtas „If You Say the Word“ ir dar niekad neleistas „Follow Me Around“ įrašas. Pačios grupės žodžiais, „tai albumų „Kid A“ ir „Amnesiac“ brandos amžius, ir jis pasitiktas su nauju albumu, kuris yra prisiminimų užuovėja pusiau prisimenamoms, pusiau pamirštoms įrašų sesijoms ir neišleistai muzikinei medžiagai“.

Viršelis

Federico Albanese „Before and Now Seems Infinite“ (2022)

Šiais metais išleidęs du įspūdingus EP albumus, italų kompozitorius Federico Albanesė išleidžia ir debiutinį albumą su leidėju „MercuryKX“. Šis projektas koncentruojasi į atminties prasmę: „Mes turime galią keisti tai, kaip prisimename savo gyvenimo momentus. Man patinka idėja, kad galiu dėlioti savo paties atsiminimus taip, kaip noriu juos prisiminti. Muzika yra priemonė rasti tuos prisiminimų momentus, užfiksuoti juos laike. Tai leidžia prisiminti šį tą iš labai ypatingos perspektyvos, kuriant skirtingas prisiminimo galimybes.“

Taip pat galite paklausyti kitų atkeliavusių plokštelių: The Verve „Urban Hymns“ (2017), Salvador Sobral „bpm“ (2021), Xavier Rudd „Jan Juc Moon“ (2022), Måneskin „Teatro d’Ira“ (2021), The Smiths „The Queen is Dead“ (2017), Lana del Rey „Chemtrails over the Country Club“ (2021), Red Hot Chilli Peppers „Unlimited Love“ (2022) ir daugybės kitų.

Plokšteles rasite Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykloje, V a., 508 kab.

Skaityklos darbo laikas:

  • pirmadieniais–penktadieniais 8.00–19.00 val.
  • šeštadieniais–sekmadieniais 10.00–18.00 val.

Malonaus klausymosi!