Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2022 m. spalio 28 d.

Mokymai Nacionalinėje bibliotekoje – darbui ir laisvalaikiui

Kviečiame bibliotekos lankytojus dalyvauti mokymuose, kuriuose sužinosite apie muzikos mokytojų kūrybą bei autorių teises, susipažinsite su valdžios institucijų bei kasdienėmis elektroninėmis paslaugomis bei išmoksite, kaip susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą medžiagą. Šiuo metu rengiami nuotoliniai mokymai, tačiau esant poreikiui ir susirinkus grupei, gali būti ir gyvai bibliotekoje.

Nuotoliniai mokymai

Nuotoliniai mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, kurią aktyvavę turėsite galimybę dalyvauti mokymuose. Mokymų trukmė – iki 1 val.

Lapkritį kviečiame į šiuos nuotolinius mokymus:

  • Muzikos mokytojų kūryba: natų leidybos procesas, pavyzdžiai, autorių teisės. Mokymų metu sužinosite apie muzikos mokytojų kūrybos skatinimą ir sklaidą, bus aptariamos kūrybos sąlygos, aplinkybės bei motyvacija. Bus pristatyti ir komentuojami Lietuvos muzikos mokytojų parengti leidiniai fortepijonui, aptariami Nacionalinėje bibliotekoje prieinami informaciniai ištekliai ir čia saugomos publikacijos. 
  • Informacinis raštingumas: el. valdžios paslaugos. Mokymuose pristatomos per elektroninės valdžios vartus prieinamos elektroninės paslaugos. Supažindinama su svarbiausiais elektroninių paslaugų teikėjų tinklapiais. 
  • Posistemės „Teisės aktai“ ir „Teisėkūra“ lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“ ir Posistemė „Teismų praktika“ – bylų paieška lietuviškoje teisinėje duomenų bazėje „Infolex“. Mokymuose susipažinsite su lietuviška teisine duomenų baze ir patobulinsite teisines žinias, išmoksite susirasti reikalingus Lietuvos teisės aktus, teismų praktikos bylas ar kitą susijusią medžiagą.

Išsamiau apie mokymų grafiką ir registraciją ›

Mokymai gyvai bibliotekoje organizuojami tik pagal išankstinį susitarimą, esant poreikiui ir susidarius iki 10 asmenų grupei. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Jei norite užsakyti mokymus, turite klausimų ar pasiūlymų, taip pat jei negalėsite dalyvauti ir norite atšaukti rezervaciją, susisiekite su mumis el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..