Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2022 m. gruodžio 19 d.

Skelbiami kūrybiškiausios anotacijos konkurso „Pasaulis mano knygų lentynoje“ laureatai

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, bendradarbiaudama su Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla ir viešosiomis bibliotekomis, trečią kartą surengė kūrybiškiausios anotacijos konkursą. Skaitytojai daugiau nei mėnesį siuntė mėgstamiausių knygų pristatymus. Nuoširdžiai dėkojame už originalius darbus, kūrybišką žvilgsnį į tekstą ir meilę knygoms.

Per konkurso laikotarpį sulaukėme daugiau nei 60 darbų, parašytų esė, eilėraščio, laiško ir kitomis formomis. Anotacijas siuntė ne tik suaugusieji, bet ir jauni skaitytojai. Dėmesį traukė ir lietuvių, ir užsienio autorių darbai, tiek naujausi, tiek klasika tapę grožinės literatūros kūriniai, atsiminimų, straipsnių knygos ir kitų sričių kūriniai. Į antrą etapą pateko dvylika komisijos aukščiausiai įvertintų kelių amžiaus grupių (jaunimo nuo 11 iki 15 metų; jaunimo nuo 16 iki 19 metų ir suaugusiųjų) darbų.

Rašinių buvo daug, o skaitytojai aktyviai palaikė ne vieną dalyvį, tad remiantis jų balsais išrinkti net keturi laimėtojai (po du iš jaunimo ir suaugusiųjų kategorijų). Dar du laimėtojus išrinko vertinimo komisija. Specialiu prizu už kūrybiškiausią Lietuvos rašytojų sąjungos leidykloje išleistos knygos anotaciją apdovanojo ši leidykla. Specialių padėkų ir įvertinimo sulauks ir du jauniausi konkurso dalyviai, parodę solidžias pastangas pažinti ir atskleisti anotacijos žanrą.

Skelbiame ir sveikiname laureatus.

Daugiausia skaitytojų palaikymo ir simpatijų pelnė:

  • Elzė Mėlynytė: Jerome’o David’o Salinger’io knygos „Rugiuose prie bedugnės“ anotacija
  • Patricija Ruzaitė: Louisos May Alcott knygos „Mažosios moterys“ anotacija
  • Daiva Rimošaitytė: Justino Marcinkevičiaus knygos „Grybų karas“ anotacija
  • Roma Karčiauskienė: Edmundo Ganusausko knygos „Išėjęs į žygį“ anotacija

Aukšto komisijos įvertinimo sulaukė:

  • Kristina Straševičiūtė: eilėraščių rinktinės „Pirštai jos neša leliją. Moteris XX–XXI a. lietuvių poezijoje“ (sud. Julius Keleras) anotacija
  • Lota Ronja: Astridos Lindgren knygos „Emilis iš Lionebergos“ anotacija

Specialiu prizu už kūrybiškiausią Lietuvos rašytojų sąjungos leidykloje išleistos knygos anotaciją apdovanota Inga Vinčiūnienė. Ji įvertinta už parengtą Sayakos Muratos knygos „Kombinio moteris“ anotaciją.

Specialios padėkos ir įvertinimo sulaukė ir du jauniausi konkurso dalyviai, kurie taip bus apdovanoti prizais:

  • Jovaras Jakubavičius (7 m.): Holly Web „Vienišas Kačiukas“ anotacija
  • Beatričė Bartusevičiūtė (9 m.): Jules’o Verne’o „Kapitono Granto vaikai“ anotacija

Laureatai ir dalyviai bus apdovanoti Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos ir Nacionalinės bibliotekos įsteigtais prizais.

Visi darbai buvo įdomūs, originalūs, kūrybiški, skirtingi – išrinkti kelias anotacijas buvo sudėtinga, todėl tikime, kad bendrausime ir būsimuose konkursuose. Su laureatais susisieksime elektroniniu paštu.