Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Iliustracija 2023 m. sausio 18 d.

2023-iaisiais prenumeruojamos duomenų bazės

Šias laikais nuolat nardome po milžiniškus informacijos srautus, kuriuose lengva paklysti, nes nežinome, kuri informacija patikima ir pateikta srities profesionalų. Duomenų bazėse pateikiami jau patikrinti moksliniai šaltiniai – elektroninės knygos, žurnalai ir straipsniai, kurie nuolat atnaujinami ir pasiekiami iš bet kurio pasaulio krašto.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vartotojai visą duomenų bazių informaciją gali pasiekti nemokamai – skaityti, spausdinti ir atsisiųsti dokumentus tiek bibliotekoje, tiek namuose.

Bibliotekos prenumeruojamose duomenų bazėse pateikiamos viso teksto el. knygos ir mokslo žurnalai humanitarinių, socialinių, technologijos ir gamtos mokslų temomis.

Kviečiame naudotis šiomis bibliotekos prenumeruojamomis užsienio duomenų bazėmis:

Taip pat Lietuvos duomenų bazėmis:

  • Nauja! Elta;
  • Infolex;
  • Lietuvos standartizacijos departamento elektroninė standartų parduotuvė-katalogas;
  • Internetinė biblioteka „Vyturys“;
  • Delfi Plius;
  • 15MAX.

Dėmesio! Visos lietuviškos bazės, išskyrus „Vyturį“, pasiekiamos tik prisijungus iš Nacionalinėje bibliotekoje esančių skaityklos kompiuterių.

Plačiau apie šias Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamas Lietuvos ir užsienio duomenų bazes rasite adresu www.lnb.lt › Ištekliai › Duomenų bazės.

Užsienio duomenų bazes galite naršyti ir iš namų. Nuotoliniu būdu prisijungti prie Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamų užsienio duomenų bazių visai paprasta: siūlome naudotis EZproxy paslauga, kurią rasite apsilankę www.lnb.lt › Ištekliai › Duomenų bazės › Užsienio ›

Naudokitės prenumeruojamomis duomenų bazėmis paspaudę mygtuką Prisijungti. Atsidarius puslapiui, įveskite skaitytojo pažymėjimo numerį ir netrukus galėsite jomis naudotis.

Taip pat kviečiame dalyvauti bibliotekos nuotoliniuose mokymuose apie duomenų bazes, kuriuose sužinosite plačiau apie informacijos paiešką, duomenų bazių privalumus ir išmoksite, kaip lengvai ir greitai jomis naudotis ieškant patikimos informacijos. Mokymai vyksta kartą per mėnesį, prisijungiant per „Microsoft Teams“ programą. Daugiau apie juos skaitykite čia.

Kviečiame naudotis duomenų bazėmis ir atrasti patikimus žinių šaltinius!