Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. kovo 1 d.

Stiprinamas bendradarbiavimas su Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetu

Kovo 1 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekanė prof. dr. Renata Matkevičienė ir studijų prodekanė asist. dr. Ingrida Girnienė.

Susitikime Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas su kolegomis aptarė glaudesnio tarpinstitucinio bendradarbiavimo galimybes abiem šalims aktualiomis temomis.

Mokslinė sekretorė Alma Masevičienė pristatė svečiams Nacionalinės bibliotekos strategines kryptis ir prioritetus, 2022 metų veiklos rezultatų rodiklius, įgyvendinamus įvairius tarptautinius ir nacionalinius projektus, kitus renginius, ypač atkreipė dėmesį į numatomas viso kultūros sektoriaus darbuotojų kompetencijų ugdymo veiklas.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius pristatė Nacionalinės bibliotekos struktūrą ir bibliotekoje veikiančią Mokslo tarybą, akcentavo kartu su partneriais vykdomas mokslinių tyrimų, informacijos ir komunikacijos, medijų ir informacinio raštingumo veiklas.

Generalinio direktoriaus pavaduotoja mokslui ir strateginei plėtrai dr. Ingrida Veliutė kalbėjo apie Nacionalinės bibliotekos įgyvendinamų mokslinių tyrimų bei mokslo leidybos veiklų perspektyvas, kultūros sektoriaus darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo projekto įgyvendinimo gaires.  

Šalys sutarė aktualizuoti ir atnaujinti tarpusavio bendradarbiavimo veiklas mokslinių projektų, leidybos, kvalifikacijos, skaitmeninės humanitarikos srityse. Susitikimo dalyviai pažymėjo, kad labai svarbus abiejų šalių dalyvavimas kompetencijų ugdymo veiklose, kartu sąveikaujant informacijos ir komunikacijos bei bibliotekininkystės srityse.