Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. kovo 10 d.

Kviečiame skaityti Lietuvos kultūros sostinės elektroninius periodinius leidinius

2023 m. Lietuvos kultūros sostine paskelbta Tauragė. Sausio 20 dieną oficialiai atidaryti Lietuvos kultūros sostinės metai. Tądien Tauragės pilies kiemelyje surengtas didingas šviesos ir muzikos performansas „Kultūros muitinė – penki keliai“, scenoje pasirodė garsus tauragiškis solistas Liudas Mikalauskas, gospelo choras „Gloria“. Su pelnytu kultūros sostinės titulu sveikino renginyje apsilankęs kultūros ministras Simonas Kairys: „Šie metai – Tauragės metai. Mes šįvakar esame liudininkai, kad į savo istoriją įsirašote faktą, jog Tauragė yra Lietuvos kultūros sostinė. Tauragė yra unikali – ir pasienis, ir susiduria įvairūs etnografiniai regionai, galų gale ir knygnešių miestas, ir miestas, kuriame savo vietą rado kultūros žmonės.“

Apie kultūros metų atidarymo šventę, kurioje net 150 šokėjų, dainininkų ir aktorių pasakojo daugiau nei 500 metų skaičiuojančią Tauragės krašto istoriją, kviečiame skaityti ketvirtajame šių metų „Tauragės žinių“ numeryje, jį rasite čia.

Šių metų kultūros sostinės periodinius leidinius „Tauragės kurjerį“ ir „Tauragės žinias“ kviečiame skaityti portale ibiblioteka.lt. Kaip prisijungti prie portalo, sužinosite čia. Vienu metu galima skaityti du numerius.

Visus šiuos metus Tauragėje vyks gausybė kultūrinių renginių, ruošiamas ne vienas pasirodymas. Jau nuo vasario 3-iosios Tauragės pilies kiemelyje startavo įspūdinga, į etnografinę kultūrą moderniai dėmesį telkianti instaliacija „Deivių giesmės“. Gegužės 13 dieną vyks kariuomenės orkestrų šventė, birželį organizuojama išskirtinė istorinė inscenizacija „Skalvių pilies užėmimas“. Ko dar laukti ir tikėtis, supažindinama septintajame šių metų „Tauragės kurjerio“ numeryje, kurį rasite čia.

Nauji „Tauragės žinių“ numeriai pasirodo penktadieniais, o „Tauragės kurjerio“ – ir antradieniais. Be minėtų, portale ibiblioteka.lt prieinamos daugiau ir kaip 80 periodinių leidinių elektroninės versijos. Visas jas galite rasti čia. Maloniai kviečiame skaityti.

Kultūros_sostinės_metų_atidarymo_šventės_akimirka_Tauragėje.jpg
Kultūros sostinės metų atidarymo akimirka. Raimondos Alysienės nuotrauka.