Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2023 m. gegužės 4 d.

Skaitmeniniai ženkliukai – šiuolaikiniams gebėjimams ugdyti

Gegužės 4 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko konferencija apie naujausias šiuolaikinių gebėjimų ugdymo ir pripažinimo tendencijas – „Šiuolaikinių gebėjimų ugdymas: gerosios praktikos, sėkmės istorijos, idėjos ateičiai“. Renginio metu švietimo, kultūros, jaunimo politikos ir ugdymo atstovai dalinosi gerąja patirtimi, sėkmės istorijomis bei idėjomis ateičiai apie šiuolaikinių gebėjimų ugdymą, pasitelkiant skaitmeninius ženkliukus.

Konferencijoje pristatyti Kultūrinės edukacijos sistemoje prieinami skaitmeniniai ženkliukai, skirti kultūrinės edukacijos naudojimosi pasiekimams vertinti. Kultūrinės edukacijos sistemoje siūloma galimybė mokytojams ir moksleiviams (nuo 16 metų) naudotis skaitmeniniais ženkliukais, pagal kultūrinių edukacijų sritis suskirstytais į 9 grupes. Moksleiviams jie padeda stebėti asmeninę pažangą, kaupti ir matyti kultūrinės kompetencijos augimo kelionę, mokytojams – nuosekliai planuoti pasirenkamas kultūrinės edukacijos veiklas, ugdyti moksleivių kultūrinę kompetenciją.

Renginyje savo patirtimi pritaikant skaitmeninius ženkliukus kultūros, ugdymo ir kitose srityse dalinosi programos „Kurk Lietuvai“, Jaunimo reikalų agentūros, Kauno technologijos universiteto, Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų, Vilniaus jaunimo informacijos ir savanorystės centro, „Mokymosi miestų“ platformos ir „Vilniaus tech“ atstovai.

Konferencijos idėjos autoriai – organizacijų „Nectarus“ ir „Badgecraft“ komandos, įgyvendinančios iniciatyvą „Vilnius – besimokantis miestas“. Tai – platforma-žemėlapis, kuriame jauni žmonės gali lengvai rasti, kur teikiamas neformalusis mokymasis Vilniaus mieste. Platforma skirta ne tik jaunimui, bet ir organizacijoms, teikiančioms tokio mokymosi galimybes Vilniaus mieste ir ieškančioms jaunų žmonių, kurie norėtų jomis pasinaudoti.