Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. gegužės 8 d.

Karo anatomija: leidinių ekspozicija Laisvalaikio skaitinių erdvėje

„Blogiau už karą nieko nėra“, – yra sakęs rašytojas Erichas Maria Remarque’as. Rašytojas pats dalyvavo Pirmojo pasaulinio karo lauke ir buvo sužeistas, vėliau aprašė ir Antrojo pasaulinio karo baisumus. Atrodė, kad po alinančių, milijonus gyvybių nusinešusių XX a. pasaulinių karų žmonija išmoko pamokas ir to niekada nebekartos, kad dės visas pastangas – diplomatines, teisines, ekonomines – išvengti dar vieno globalaus karo. Deja. Pastaruoju metu vis dažniau girdime, jog gyvename trečiojo pasaulinio karo išvakarėse.

2022 m. vasario 24 d. Rusija, sulaužiusi visus tarptautinius susitarimus, pradėjo negailestingą, žudikišką, agresorišką karą prieš Ukrainą. Per daugiau nei metus šiame kare jau žuvo šimtai tūkstančių žmonių, kilo atominio ginklo panaudojimo grėsmė. Karo baigties ženklų nematyti, prielaidų taikos susitarimams – irgi. Visi esame šio karo liudininkai. Ar norėtumėte sužinoti apie tai daugiau?

Kviečiame skaityti, suprasti ir patiems vertinti karo mechanizmus. Lietuvos nacionalinės bibliotekos Laisvalaikio skaitinių erdvėje (III a.) parengta leidinių ekspozicija „Karo anatomija“, kurioje arti 70 knygų – atrinkome įdomiausius pastarojo meto leidinius, analizuojančius XX–XXI a. vykusius ir tebevykstančius karus, apžvelgiančius jų eigą, liudijančius karo siaubą ir padarinius. Istorinės studijos, analitikų vertinimai, žmonių išgyvenimai, tikrais faktais paremti romanai. Skaitykite, analizuokite, vertinkite.

Visas knygas galima skolintis skaityti į namus.

Kviečiame apsilankyti.