Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Parodos iliustracija

Fotografo Valerijaus Miloserdovo nuotraukų paroda „Jūsų pergalė yra mūsų pergalė“

2024 m. sausio 19 d. – vasario 29 d.

Minint Sausio įvykių 33-iąsias metines sausio 19 d. – vasario 29 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje veiks ukrainiečio fotografo Valerijaus Miloserdovo nuotraukų paroda.

Parodoje „Jūsų pergalė yra mūsų pergalė“ eksponuojamos V. Miloserdovo nuotraukos, darytos 1991-ųjų  sausio agresijos dienomis. 1961 m. gimęs V. Miloserdovas tada buvo ką tik fotožurnalisto kelią pradėjęs jaunuolis, į Vilnių atvykęs kaip laikraščio „Izvestija“ fotografas. Unikalūs kadrai, kuriuose įamžintos lemtingos Lietuvos kovos už laisvę akimirkos 1991-ųjų sausio–vasario mėnesiais, – tai reikšmingas ikonografinis Lietuvos istorijos šaltinis. Šiuo metu fotografas dirba nuotraukų kolekcijos kuratoriumi Babyn Jaro holokausto memorialiniame centre (Kyjive), dėsto Kyjivo Viktoro Maruščenkos fotografijos mokykloje, yra surengęs ne vieną personalinę bei kolektyvinę parodą Ukrainoje ir užsienyje.

Ši paroda yra jau antrus metus Sausio 13-osios proga organizuojamų renginių, kuriais siekiama apžvelgti, kaip 1989–1991 m. įvykius Lietuvoje matė kitos šalys, dalis. 2023 m. vyko Suomijai skirta diskusija „Draugą nelaimėje pažinsi: Suomijos atvejis“, šiemet dėmesys skiriamas Ukrainai. Parodą lydės diskusija „Sausio 13-oji: patirtis, kuri vienija“.

Kviečiame apsilankyti!

Trumpai apie parodą

Data
sausio 19 d. – vasario 29 d.
Laikas
Nacionalinės bibliotekos darbo laiku
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook