Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Agnės Nananai iliustracijų paroda

2021 m. balandžio 12 d. – birželio 27 d.

Nuo balandžio 12 d., bibliotekų skaitykloms vėl atvėrus duris lankytojams, kviečiame aplankyti įdomią parodą. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse galima susipažinti su grafikės, iliustruotojos Agnės Nananai kūryba.

Šioje parodoje autorė pristato iliustracijas, sukurtas Mariaus Marcinkevičiaus knygai „Kaip Pelėdžiukas iš namų pabėgo“. Lankytojai galės pamatyti tiek užbaigtas iliustracijas, esančias knygoje, tiek skirtingus iliustracijų kūrimo etapus ir eskizus. Visos jos buvo kurtos ranka naudojant spalvotus ir paprastus pieštukus, akvarelę, guašą, o vėliau komponuotos ir tvarkytos pasitelkiant kompiuterio programas. Kai kurie knygos atvartai, pasak autorės, buvo perpiešti 2 ar 3 kartus, kol rezultatas atitiko galutinę idėją.

Agnė Nananai (Kananaitienė) – kūrybininkė, tekstų ir knygų iliustruotoja, jau yra iliustravusi 6 knygas vaikams. Kiekvienai knygai mėgsta pasirinkti vis kitą piešimo priemonę: piešia pieštuku, markeriu, dažais, todėl vizualiai jos atrodo skirtingos. Iliustruodama knygas siekia vaiką sudominti detalėmis, kad atsivertęs knygą jis turėtų ką tyrinėti ir kuo stebėtis, taip pat jai svarbu papildyti tekstą savo vaizdinėmis improvizacijomis.

Trumpai apie parodą

Data
balandžio 12 d.–birželio 27 d.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvės
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Svarbu
laikantis saugumo reikalavimų lankytojų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, neįleidžiami. Privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Rekomenduojame