Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Naujienos iliustracija

Rasos Jančiauskaitės iliustracijų paroda

2021 m. liepos 5 d. – rugsėjo 10 d.

Liepos 5 d. – rugsėjo 10 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse bus eksponuojama Rasos Jančiauskaitės iliustracijų paroda.

R. Jančiauskaitė – viena iš jaunų, bet pasaulyje jau pripažintų dailininkių: 2018 m. jos iliustruota Mariaus Marcinkevičiaus knyga „Maži eilėraščiai mažiems“ („Tikra knyga“, 2018) buvo pripažinta geriausiu debiutu Lietuvoje, o į Bolonijos vaikų knygos mugės iliustracijų parodą atrinktos iliustracijos pažymėtos specialiu prizu. Dailininkė už savo knygą „Summa“ pelnė prestižinį padovanojimą Jungtiniuose Arabų Emyratuose, buvo įvertinta kituose konkursuose. Dėl unikalaus stiliaus ji buvo pakviesta kurti 2020 metų Bolonijos vaikų knygų mugės stilių, o tai yra didžiulis pasiekimas, tokio Lietuvos dailininkams dar neteko patirti.

Pasak dailėtyrininkės dr. Jolitos Liškevičienės, Modestos Jurgaitytės parašyta ir R. Jančiauskaitės iliustruota paveikslėlių knyga „Ypatingas“ yra skaudžia – vaikų patyčių – tema, tačiau jos vaizdinė dermė yra labai originali, paremta nauja vizualia dailės estetika: ji kalba taupiai, bet įtaigiai. Aukštos meninės kokybės iliustracijose dera ranka rašytas šriftas ir keli originalūs pasakojimo vaizdais būdai. Knyga išsiskiria savita koloristika, visi elementai yra gerai apgalvoti, vaiko piešiniui artimoje raiškoje koduojama nauja reikšmė. Iliustracijos gerai suprantamos tiek vaikams, tiek suaugusiesiems ir kviečia atviram pokalbiui.

Trumpai apie parodą

Data
liepos 5 d. – rugsėjo 10 d.
Laikas
Vaikų ir jaunimo literatūros departamento darbo valandomis
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame