Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Parodos iliustracija

Moksleivių piešinių konkurso „Mes užaugome laisvi“ darbų paroda

2022 m. kovo 1 d. 13.05 val. – kovo 31 d.

Kviečiame apsilankyti Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse – čia visą kovą bus eksponuojama moksleivių konkurso „Mes užaugome laisvi“ dalyvių kūryba. Darbus pristato jauni (7–18 metų) Lietuvos piliečiai, sąmoningi ir aktyvūs, veržlūs ir kūrybingi.

Pasak menininko Gedimino Piekuro, šioms jaunoms asmenybėms rūpi praeitis, domina tėvynės kovų už laisvę istorijos. „Jaunieji tyrinėtojai bando suvokti laisvės kovų aplinkybes, įvykius ir reikšmę dabarčiai. Mintys kristalizuojasi ir tampa spalviniu pasakojimu. Jauniausi tiesiog džiūgauja piešiniuose. Laisvė yra šventė. Savo naivumu, ryškia spalva, saulėtomis mintimis jie šėlioja lapo kvadrate, maišo dangų su žeme ir kvatoja paukščių sparnuose.

Vyrėlesni įdėmiau dėlioja siužetus. Čia atsiranda ir istorinių įžvalgų, ir itin skaudžių mūsų praeities puslapių. Imponuoja paveikslų įtaigumas, netikėti rakursai, istoriniai vingiai, asmeninė patirtis. Itin reikšmingas ir maloniai stebina laisvės simbolių parinkimas, ženklai, suprantami visame pasaulyje: vėliava, daina, raktas, paukštis, žirgas, gėlė, muzika, šeima, bendrystė ir noras būti su draugais.

Vaizdai ir spalvos, visas pasakojimas – tai tarsi kiekvieno autoriaus sielos langas, atvertas mums, kviečiantis įsitikinti, kad jie vertina laisvę ir supranta jos prasmę“, – parodos lydimajame žodyje rašo Gediminas Piekuras.

Laukiame.

Trumpai apie parodą

Data
kovo 1—31 d.
Laikas
bibliotekos darbo laiku
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvės, I a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatorius
Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“