Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Pieštinis Piotro Sochos pasaulis knygose „Bitės“, „Medžiai“, „Purvas“. Iliustracijų paroda

2022 m. gegužės 2 d. – birželio 5 d.

Piotras Socha (g. 1966) – bitininko sūnus, grafikas, iliustruotojas ir kulinaras. Jis yra vienų populiariausių knygų Lenkijoje kūrėjas, visame pasaulyje išgarsėjęs kruopščiais piešiniais. Iliustruotojo P. Sochos darbai puošia ne tik knygas, bet ir įvairius žurnalus: „Gazeta Wyborcza“, „Duży Format“, „Wysokie Obcasy“, „Polityka“, „Newsweek“, „Przekrój“, „Playboy“, „Harward Business Review“. 

Nuo 2013 m. P. Socha dirba su leidykla „Dwie Siostry“. Bendradarbiaudamas su šia leidykla jis inicijavo ir sukūrė tris pažintines knygas visai šeimai: „Bitės“ („Pszczoły“, Lenkijoje išleista 2015 m., išversta į 31 kalbą), „Medžiai“ („Drzewa“, Lenkijoje išleista 2018 m., išversta į 28 kalbas) ir „Brud“ („Purvas“, Lenkijoje išleista 2021 m.). Pirmųjų dviejų knygų teksto autorius – dr. Wojciechas Grajkowskis. Knyga „Bitės“ ne kartą buvo apdovanota Lenkijoje ir užsienyje. Greta kitų svarbių apdovanojimų P. Socha už šią knygą 2017 m. buvo įvertintas prestižine Vokietijos jaunimo literatūros premija (Deutscher Jugendbuchpreis).

Naujausia P. Sochos iliustruota knyga „Brud. Cuchnąca historia higieny“ („Purvas. Dvokianti higienos istorija“) buvo sukurta kartu su rašytoja Monika Utnik-Strugała. Nors naujausia knyga dar nėra išleista lietuvių kalba, parodoje lankytojai galės pamatyti jos vizualinį pasakojimą.

P. Sochos sumanytos ir iliustruotos knygos  šiemet pristatomos specialiai Lietuvos skaitytojams parengtoje parodoje. 2022 m. vasario mėnesį susitikti su dailininku P. Socha ir pažinti jo kūrybą lankytojai galėjo „Knygų šalyje“, Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje, o nuo gegužės 2 d. paroda eksponuojama Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Pažinimo erdvėje, V aukšte.

Maloniai kviečiame!

Rengėjai:
Lenkijos institutas Vilniuje
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Knygų šalis

Partneriai:
Leidykla „Dwie siostry“
Leidykla „Debesų ganyklos“
Tarptautinė Vilniaus knygų mugė 2022
UAB „Bičių korys“

Trumpai apie parodą

Data
gegužės 2 d. – birželio 5 d.
Laikas
Nacionalinės bibliotekos darbo laiku
Vieta
Pažinimo erdvė, V a., 535 kab.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Organizatoriai
Lenkijos institutas Vilniuje, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Knygų šalis
Partneriai
leidykla „Dwie siostry“, leidykla „Debesų ganyklos“, Tarptautinė Vilniaus knygų mugė 2022

Rekomenduojame