Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Pokalbis „Rokiškio dvaro naujausi tyrimai“

2024 m. vasario 19 d. 17.30 val. – 19.00 val.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka vasario 19 d., pirmadienį, 17.30 val. maloniai kviečia dalyvauti dviejų tyrėjų ir knygų autorių – dr. Aušros Vasiliauskienės ir dr. Mariaus Daraškevičiaus pokalbyje apie Rokiškio dvarą. Abu autoriai 2021–2023 m. publikavo naujausius savo tyrimus apie Rokiškio dvaro paveldą. Pokalbis skirtas aptarti naujausius atradimus ir pristatyti knygas.

Renginyje „Rokiškio dvaro naujausi tyrimai“ bus pristatytos dvi knygos: A. Vasiliauskienės „Rokiškio dvaro meno kolekcija“ ir M. Daraškevičiaus „Nuo Egipto iki Zakopanės. Rokiškio dvaro rūmų raida iš valgomojo perspektyvos“.

Dr. A. Vasiliauskienės knygą „Rokiškio dvaro meno kolekcija“ sudaro dvi dalys: mokslo monografija ir katalogas, kuriame atskleidžiama Rokiškio dvaro meno kolekcijos istorija, analizuotas kolekcijos turinys ir vertė, praradimai ir atradimai, grafų reikšmė formuojant rinkinius.

Architektūros istoriko, paveldo specialisto dr. M. Daraškevičiaus monografijoje rašoma apie Rokiškio dvaro rūmus, juose gyvenusias Tyzenhauzų ir Pšezdzieckių gimines. Leidinys skirtas Rokiškio dvaro mūrinių rūmų 220 metų jubiliejui (2021 m.).

Renginio partneriai: Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus ir Rokiškio krašto muziejus.

Trumpai apie renginį

Data
vasario 19 d.
Laikas
17.30 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“