Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Pokalbis su dr. D. Sagatiene „Istorinės atminties teisinis reguliavimas Baltijos valstybėse“/ Talk with Dr. D. Sagatienė „Memory laws in the Baltic States“

2024 m. kovo 25 d. 11.00 val. – 13.00 val.

Ar norite suprasti Baltijos regioną iš vidaus Rusijos karo Ukrainoje kontekste? Ar smalsu, kodėl Baltijos šalys vis dar yra pagrindinės Ukrainos rėmėjos? Naujoje dr. Dovilės Sagatienės mokslinėje ataskaitoje išsamiai apžvelgiami Estijos, Latvijos ir Lietuvos atminties reguliavimo modeliai nuo 1990 m., iššūkiai įgyvendinant tam tikrus teisės aktus ir atminties įstatymų reikšmė Europos atminties politikai ir regiono stabilumui ateityje po karo.

Ataskaitoje gilinamasi į atminties teisinio reguliavimo niuansus ir jų poveikį visuomenės naratyvams, taip pat nagrinėjama, kaip šie įstatymai kinta siekiant išsaugoti istorinius pasakojimus ir juos apsaugoti nuo žalingų ideologijų.

Kovo 25 d. 11 val. kviečiame į susitikimą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje su mokslinės ataskaitos autore D. Sagatiene. Renginys vyks anglų kalba.

Reikalinga registracija

Ataskaita yra mokslinių tyrimų konsorciumo dalis: „Populistinės istorinės atminties politikos iššūkis Europai: veiksmingas reagavimas į sukarintą praeities reguliavimą (MEMOKRATIJA)“.

Trumpai apie renginį

Data
kovo 25 d.
Laikas
11 val.
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
reikalinga registracija
Organizatoriai
Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Amerikos skaitykla ir JAV–LT Alumni asociacija
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“