Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Knygos „Gyvenimu ir meile tikiu. Biografinės sakmės“ pristatymas

2024 m. balandžio 27 d. 12.00 val. – 14.00 val.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Renginių erdvėje balandžio 27 d. 12 val. vyks rašytojo Laimono Inio naujausios, dešimtosios, knygos „Gyvenimu ir meile tikiu. Biografinės sakmės“ iš ciklo „Sakmės, legendos, padavimai“ pristatymas. Knyga iliustruota dailininkės Evos Labutytės paveikslais.

Pastaruosius kelis dešimtmečius autorius paskyrė Mažosios Lietuvos istorijos, tautosakos, kultūros klodams tyrinėti. Knyga „Gyvenimu ir meile tikiu“ skirta šviesuoliams, atkakliems kultūros darbininkams. Tai ne išsamūs istoriniai pasakojimai ir ne kruopštus biografinių faktų atkartojimas. Pateikiamas tik vienas kitas, autoriaus manymu, reikšmingas jų gyvenimo epizodas. Šios knygos herojai – rašytojai, kompozitoriai, mokslininkai, dailininkai, kunigai etc., palikę neišdildomus pėdsakus ne tik Mažojoje Lietuvoje, bet visos Lietuvos istorijoje ir kultūroje. Kurdamas jų gyvenimo sakmes, autorius norėjo, kad jie ir dabar būtų šalia ir budintų mūsų sąmonę, skaitytojas patirtų jų kasdienybę, išminties ir meilės galią, dvasios stiprybę. Pasakojimai perpinti senųjų sakmių, dainų, padavimų fragmentais.

Renginyje dalyvaus autorius – rašytojas, žurnalistas, redaktorius Laimonas Inis, dailininkės Evos Labutytės sūnus Kęstutis Vanagas, skaitovė Vilma Urniežiūtė, Karaliaučiaus lietuvių bendruomenės pirmininkas Sigitas Šamborskis, taip pat XXVII knygos mėgėjų draugijos nariai, Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto klausytojai, vilniečiai. Renginį ves XXVII knygos mėgėjų draugijos pirmininkė Dalia Poškienė.

Kviečiame dalyvauti.

Trumpai apie renginį

Data
balandžio 27 d.
Laikas
12 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatorės
XXVII knygos mėgėjų draugija ir Nacionalinė biblioteka
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“