Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Ekskursija po parodą „Rari, rarissimi e piccole curiosità“

2021 m. liepos 29 d. 16.00 val. – 17.00 val.

Kviečiame apsilankyti ekskursijose!

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje veikia Retų knygų ir rankraščių skyriaus parengta paroda „Rari, rarissimi e piccole curiosità“. Joje reti ir labai vertingi, išskirtiniai ir itin įdomūs dokumentai: visa, kas unikalu, nepaprasta, paslaptinga, kas skatina nustebti ir žadina smalsumą (lot. curiositas). Tarp 32 XVI–XX a. eksponatų iš Retų knygų ir rankraščių skyriaus ir Nacionalinio publikuotų dokumentų archyvinio fondo skyriaus rinkinių minėtinas unikalus rankraštis hebrajų kalba „Saliamono giesmė“, surašytas lapės forma, seniausi Lietuvos žemėlapiai, devyniomis kalbomis išleista Biblija, žymiausio XVII a. jėzuito mokslininko, išradėjo Atanazijaus Kircherio veikalai, seniausi Europoje išleisti žurnalai įvairia tematika, rankraštiniai atminimų albumai ir kt.

Plačiau apie šią parodą galite paskaityti čia.

Parodos sumanytoja ir kuratorė Nacionalinės bibliotekos Dokumentinio paveldo tyrimų departamento Retų knygų ir rankraščių skyriaus vyriausioji metodininkė-tyrėja Jadvyga Misiūnienė išsamiai pristatys visus parodos eksponatus ir atsakys į jūsų klausimus.

Kviečiame registruotis: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Ekskursijoje gali dalyvauti iki 12 žmonių. SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų įleidžiami tik užsiregistravę lankytojai. Turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie ekskursijas

Data
liepos 8 d., 15 d., 21 d., 29 d.
Laikas
16 val.
Trukmė
1 val.
Vieta
Pažinimo erdvė, V a., 535 kab.
Dalyvavimas
būtina registruotis: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“