Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Teatralizuotas vakaras šeimoms su Birutės Mar knygomis vaikams

2021 m. rugsėjo 6 d. 18.00 val. – 19.30 val.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia į renginį visai šeimai. Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje vyks naujos knygelių serijos „Birutės Mar knygų vaikams biblioteka“ (išleido kūrybos studija „Solo“) pristatymas. Dalyvaus rašytoja, aktorė Birutė Mar, knygų iliustratorė Kristina Norvilaitė, „Lėlės“ teatro aktorė Sigita Mikalauskaitė, birbynininkas Egidijus Ališauskas.

Bus skaitomi fragmentai iš knygų „Gėlininkė“, „Marija ir Pūkelis“, „Princesių sala“ bei naujausios – „Naktukas“. Rašytoja B. Mar ir dailininkė K. Norvilaitė papasakos, kaip kuria knygas, atsakys į mažųjų klausimus. O vakaro nuotaiką padės sukurti nuostabaus lietuviško instrumento – birbynės – muzika, atliekama E. Ališausko.

Birutė Mar – žinoma aktorė, režisierė ir rašytoja, kurios knygas vaikams jau pamėgo mažieji skaitytojai. „Gėlininkė“ tapo pirmojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso (2014 m.) laureate, buvo nominuota tapti vaikų Metų knyga. Taip pat serijoje išleistos vaikų mėgstamos, naujai K. Norvilaitės iliustruotos knygos „Marija ir Pūkelis“, „Princesių sala“ ir naujausia autorės knyga „Naktukas“, pasakojanti apie į Žemę atkeliavusį vaiduokliuką Naktuką. Žmonės vaiduokliukų nemato, tad Naktukas gali slapčia stebėti keistą žmonių pasaulį...

 „Birutės Mar knygų vaikams biblioteka“ – autorės knygų serija jauniesiems skaitytojams.

Vakaro rengėjai – Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, kūrybos studija „Solo“, VšĮ „Solo“ teatras.

Registruokitės iš anksto.

Trumpai apie renginį

Data
rugsėjo 6 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
būtina registracija
Organizatoriai
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, kūrybos studija „Solo“, VšĮ „Solo“ teatras
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“