Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Monografijos „Išsaugoti Nepriklausomybę: Lietuvos Seimo veikla užsienio politikoje 1920–1927 metais“ sutiktuvės

2021 m. spalio 1 d. 14.00 val. – 15.30 val.

XX a. lietuvių tautos, patyrusios ne vieną okupaciją, svarbiausias tikslas buvo išlikti. Okupacijos pasižymėjo ne tik fizine, bet ir dvasine prievarta, ypač persekioti dėl Lietuvos laisvės ir valstybingumo simbolių kovojantys asmenys.

Spalio 1 d. maloniai kviečiame į Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje vyksiančias dr. Audronės Veilentienės monografijos „Išsaugoti Nepriklausomybę: Lietuvos Seimo veikla užsienio politikoje 1920–1927 metais“ sutiktuves.

Monografijoje atskleidžiama, kaip I Lietuvos Respublikos Seimo nariai, kurių dauguma buvo aukštąjį išsilavinimą įgiję lietuvių valstiečių vaikai, mokydamiesi politikos, demokratijos taisyklių ir diplomatijos meno, drąsiai gynė Lietuvos interesus tarptautinėje arenoje. Tai nebuvo lengva ir ne viskas jiems pasisekė, todėl monografijoje atskleidžiamos ir nesėkmės bei klaidos, iš kurių galėtų pasimokyti dabarties ir ateities politikai.

Renginį moderuos Vytauto Didžiojo universiteto prof. Juozas Skirius, dalyvaus monografijos recenzentai: Vilniaus universiteto prof. Andrius Vaišnys ir dr. Sandra Grigaravičiūtė.

Registracija vykdoma atvykus į renginį.

SVARBU! Nuo rugsėjo 13 d. Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 1 d.
Laikas
14 val.
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
atviras renginys, registracija vykdoma atvykus į vietą
Organizatoriai
Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos mokslo darbų žurnalo „Parlamento studijos“ redakcinė kolegija, Lietuvos nacionalinis muziejus, Kauno technologijos universitetas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame