Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Nuotolinė meno edukacija „Taškas ir linija anglies ir tušo kelyje“

2021 m. lapkričio 30 d. 17.00 val. – 18.30 val.

Lapkričio 30 d. 17 val. meno edukacija „Akimirkos tapyba“ vyks nuotoliniu būdu per „Microsoft Teams“ programą.

Atsinaujinusios meno edukacijos kviečia prisijungti prie tęstinio mokymų ciklo, kuriame pristatomi meno teorijos pagrindai ir vyksta praktinės dailės pamokos. Šios edukacijos skirtos pradedantiems meno mylėtojams, bet ir profesionalai gali pagilinti teorines ir praktines žinias.

Meno edukacijose susipažinsite su modernizmo tapybos srovėmis ir jų įtaka meno kūrinio kompozicijai. Teorinėje dalyje bus aptariama Europos XIX a. pab. – XX a. pr. tapybos srovių kaita, Kinijos ir Japonijos tapybos mokyklos. Būtent jų meninės idėjos leidžia suvokti, kaip reikia kurti, komponuoti paveikslą. Tai – tarsi nematomas kūrinio stuburas, pagrindas, padedantis komponuoti vaizdą iš atskirų formų ar spalvų.

Taškas ir linija anglies ir tušo kelyje

„Savaimingumas – kaip metodas“, – rašė senovės Kinijos kaligrafijos meistrai. Ar Vakarų pasaulio menininkas gali suvokti kito žemyno filosofines ir estetines vertybes? Tačiau teptukas pamirkomas tuše ir braukia liniją lape. Kas piešia šią akimirką – mokytojas ar mokinys, lietuvis ar japonas? Kas patiriama dabar, šią akimirką, kai brėžiama ryški linija baltame lape? Absoliučiai susikaupus pamirštamas net kūnas, tik pajuda riešas, pajuda teptuko šeriai, permirkę nuo tušo, ir suvaldo potėpio dinamiką. Meistrystė ateina savaime, tačiau pastanga yra nuolat.

Tapyba tušu leidžia visiškai susikaupti ir išlaikyti stabilią būseną, tam tikrą nuotaiką, kurioje nėra prieštaringų, kontrastingų sąvokų. Tai sutelkta galia, leidžianti atsiskleisti prigimčiai.

Registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Trumpai apie edukaciją

Data
lapkričio 30 d.
Laikas
17 val.
Vieta
nuotoliniu būdu per „Microsoft Teams“ programą
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame