Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Diskusija „Kinas: pasakoja apie socialinę realybę ar ir ją kuria?“ ir trumpųjų filmų peržiūra „Kai susitinka istorijos I“

2022 m. sausio 25 d. 16.00 val. – 19.30 val.

Sausio 25 d. lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“ kartu su menų agentūra „Artscape” kviečia į dviejų dalių renginį – diskusiją „Kinas: pasakoja apie socialinę realybę ar ir ją kuria?“ ir trumpųjų filmų programos „Kai susitinka istorijos I“ peržiūrą.

Šis renginys skirtas skatinti visuomenės toleranciją migruojantiems ekonomines ir socialines problemas patiriančių šalių piliečiams, įgyvendinant inovatyvias menines priemones ir viešinimo kampaniją Lietuvoje.

Renginys vyks Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Konferencijų salėje, reikalinga registracija.

16.00–17.30 val. Diskusija „Kinas: pasakoja apie socialinę realybę ar ir ją kuria?“

Auganti kino sritis visuomenėje dažnai yra suprantama kaip pramogų pasaulio dalis arba kaip galimybė greitai pabėgti nuo skausmingų visuomenės realijų. Klausimas apie kino vaidmenį kuriant socialinę realybę kino plotmėje visada buvo prieštaringas. Kinas pasakoja istorijas, atskleidžia tapatybes, išryškina tam tikrus elementus, svarbius istorijos objektui arba kuriančiam menininkui. Nacionalinėje bibliotekoje žiūrovai turės galimybę dalyvauti diskusijoje su kino ir migracijos srities ekspertais ir patyrinėti klausimą, ar kinas tik pasakoja apie socialinę realybę, ar ir ją kuria.

Diskusija vyks lietuvių kalba, tačiau vienas iš diskusijos svečių savo mintis pristatys anglų kalba – šios dalys bus trumpai verčiamos.

Diskusija bus tiesiogiai transliuojama internetu „Lithuanian Shorts“ ir menų agentūros „Artscape“ „Facebook“ paskyrose.

18.00–19.30 val. Trumpųjų filmų programos „Kai susitinka istorijos I“ peržiūra

Penki trumpametražiai filmai pakvies pasinerti į migruojančius gyvenimus, nukeliančius žiūrovus į multikultūrinį pasaulį ir jame užkoduotus kasdienius pralaimėjimus bei netikėtus atradimus. Programos filmai įvertinti tarptautiniuose Kanų, Roterdamo, Sarajevo, „Vision du Reel“ festivaliuose ir pasirengę pelnyti lietuvių auditorijos simpatijas.

Programoje matysite:

  • „Baba“ (rež. Sarah Blok ir Lisa Konno)
  • „Paskutinė kelionė prie jūros“ (rež. Adi Voicu)
  • „Labas, Salaam“ (rež. Kim Brand)
  • „Tyla“ (rež. Farnoosh Samadi ir Ali Asgari)
  • „Migruojantis atvaizdas“ (rež. Stefan Kruse Jørgensen)

Filmai su lietuviškais ir angliškais subtitrais. Amžiaus cenzas N-13.

Programos trukmė 84 min.

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galiojantį galimybių pasą arba kitą jam prilygstantį dokumentą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami.

Renginiuose uždarose erdvėse visi vyresni nei šešerių metų žiūrovai ir dalyviai, personalas privalo renginio metu dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius. Nuo to atleidžiami tik neįgalumą turintys žmonės, kurie to daryti negali dėl savo sveikatos būklės. Tokiu atveju rekomenduojama dėvėti veido skydelį. Taip pat dalyviai turi laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie renginį

Data
sausio 25 d.
Laikas
16 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
2,5 val.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Organizatoriai
lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“, menų agentūra „Artscape“, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Partneriai ir rėmėjai
Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondas

Rekomenduojame