Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Konferencija „Tėvų žodžiai įsirašo širdy“

2022 m. birželio 1 d. 10.00 val. – 13.00 val.

Bendraujant su vaikais ir paaugliais, suaugusiųjų pasakyti žodžiai, komentarai, net tonas gali taip stipriai juos paveikti, kad įžeidimas ar pagyrimas išliks širdyje visą gyvenimą.

Menkinantys, užgaulūs posakiai vaikus dažnai sužeidžia labai skaudžiai – net ir suaugę jie gali prisiminti girdėtus priekaištus ir dėl to jaustis kalti, nereikalingi, nepasitikėti savimi ar kitais. Ir, atvirkščiai, drąsinantys, nuraminantys, pagarbiai pasakyti žodžiai stiprina savivertę, tikėjimą savo jėgomis. Tai daro didelę įtaką tiek vaikų ir tėvų tarpusavio ryšiui, tiek santykiams su kitais, taip pat asmenybės raidai, emocinei savijautai.

Birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Paramos vaikams centras pradeda socialinę kampaniją „Tėvų žodžiai įsirašo širdy“, skirtą visuomenės dėmesiui į emocinį smurtą atkreipti.

Kampanijos pradžios renginys – konferencija „Tėvų žodžiai įsirašo širdy“, kurioje sužinosite, kokios kasdienės suaugusiųjų frazės vaikus augina, o kokie žodžiai žaloja, kas padeda atpažinti savo jausmus, nusiraminti ir keisti bendravimo stilių, kaip stiprinti vaikų psichologinį atsparumą, kur kreiptis pagalbos, kai sunku valdyti emocijas.

Konferencijoje įžvalgomis ir praktinėmis rekomendacijomis dalysis Paramos vaikams centro psichologės Aušra Kurienė, Jūratė Baltuškienė, Ieva Daniūnaitė, Veronika Lakis-Mičienė ir „OVC Consulting“ konsultantė, psichologė Mirolanda Trakumaitė. Moderuos aktorė, radijo laidų vedėja Kristina Savickytė.

Konferencija vyks birželio 1 d. 10.00–13.00 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Renginių erdvėje (Gedimino pr. 51, Vilnius) ir internete, Paramos vaikams centro „Facebook“ ir „YouTube“ paskyrose. Po konferencijos bus galima peržiūrėti įrašą. 

Dalyvavimas nemokamas. 

Prašome registruotis čia ›

Organizatorius: Paramos vaikams centras.
Rėmėjai: Aktyvių piliečių fondas, dotuojamas Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos lėšomis, Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija.
Partneris: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Trumpai apie konferenciją

Data
birželio 1 d.
Laikas
10 val.
Vieta
Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas
būtina registruotis
Trukmė
3 val.
Organizatorius
VšĮ „Paramos vaikams centras“
Partnerė
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Rėmėjai
Aktyvių piliečių fondas, dotuojamas Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos lėšomis, Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojame