Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Sylvos Fischerovos knygos „Kruvinas kelis“ pristatymas

2022 m. spalio 6 d. 17.30 val. – 19.00 val.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Čekijos Respublikos ambasada Lietuvoje tęsia renginių ciklą „Žvilgsnis į čekų literatūrą“. Jo tikslas supažindinti su čekų literatūra, jos atspindžiais kituose menuose, renginiai skirti Lietuvos ir Čekijos (Čekoslovakijos) diplomatinių santykių šimtmečiui, taip pat antrajam Čekijos Respublikos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai paminėti.

Spalio 6 d. 17.30 val. Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo erdvėje vyks paskutinis ciklo „Žvilgsnis į čekų literatūrą“ susitikimas – Sylvos Fischerovos poezijos knygos „Kruvinas kelis“ vertimo į lietuvių kalbą pristatymas. Dalyvaus rašytoja S. Fischerova, knygos vertėjas Almis Grybauskas. Renginį moderuos Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto dėstytoja doc. dr. Inga Vidugirytė-Pakerienė.

S. Fischerova (g. 1963) – viena žymiausių savo kartos čekų rašytojų, dešimties eilėraščių rinkinių, dviejų trumpų istorijų ir dviejų knygų vaikams autorė. Prahos Karolio universitete studijavo filosofiją ir fiziką, baigė klasikinės filologijos studijas, įgijo daktaro laipsnį. Dirba Prahos Karolio universiteto Senovės graikų ir lotynų studijų departamento Menų fakultete. Jos specializacija – graikų literatūra, filosofija ir religija. S. Fischerovos kelionių esė „Europa yra tarsi Toneto kėdė, Amerika yra status kampas“ (Evropa je jako židle Thonet, Amerika je pravý úhel, 2013) nominuota metų knyga „Magnesia Litera“ premijai. S. Fischerova 2018 m. pelnė Prahos miesto poetės vardą.

Knygos pristatymas vyks lietuvių ir čekų kalbomis.

Spalio 6-oji – paskutinė galimybė Valstybingumo erdvėje aplankyti knygų ekspoziciją „Juoko ir atminties knygos: čekų ir slovakų literatūros vertimai į lietuvių kalbą“.

Renginyje bus galima įsigyti knygą. Ją išleido kultūrinė asociacija-leidykla „Bazilisko ambasada“.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 6 d.
Laikas
17.30 val.
Vieta
Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė
1 val. 30 min.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Organizatorės
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Čekijos Respublikos ambasada Vilniuje
Partnerė ir rėmėja
Leidykla-kultūrinė asociacija „Bazilisko ambasada“
Svarbu
renginys vyks lietuvių ir čekų kalbomis