Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Filmas „Meškos problema“ ir socialinio aktyvizmo dirbtuvės su organizacija „Tušti narvai“

2022 m. spalio 13 d. 18.00 val. – 19.30 val.

Spalio 12 ir 13 d. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į festivalio „Nepatogus kinas“ renginius. Šiemet Nacionalinėje bibliotekoje „Nepatogus kinas“ rengia programą „Filmai, padedantys augti“, skirtą vaikams ir jaunimui.

Antrasis šios programos filmas – „Meškos problema“. Trumpametražiame filme įamžintas Čerčilio miestelis Kanadoje garsėja baltaisiais lokiais, kurių fotografuoti suvažiuoja turistai iš viso pasaulio. Esame matę čia užfiksuotų didingų laukinės gamtos ir gyvūnų vaizdų, bet kaip šie lokiai mato mus? Filmas „Meškos problema“ nukelia į turistų paparacų ir laukinės gamtos pareigūnų sukonstruotą kliūčių ruožą, kurį lokiai turi įveikti savo kasmetės migracijos metu.

Po filmo vyks dirbtuvės ir paskaita socialinio aktyvizmo tema. Apie aktyvizmą, jo pergales ir iššūkius pasakos organizacijos „Tušti narvai“ įkūrėja, aktyvistė Gabrielė Vaitkevičienė. Ji aptars aktyvizmo komunikaciją internete, mokys efektyviai ją pasitelkti įsitraukiant į interaktyvias veiklas. Dalyviai turės galimybę sužinoti, ar internetinis aktyvizmas yra paveikus, ar parašai po peticijomis turi įtakos ir ar vienas žmogus gali įgyvendinti teigiamus pokyčius.

Filmo anonsas.

Registracijos forma.

Renginio partneris – Europos Parlamento biuras Lietuvoje.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 13 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Organizatoriai
festivalis „Nepatogus kinas“
Partneriai ir rėmėjai
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, VšĮ „Tušti narvai“, Europos Parlamento biuras Lietuvoje