Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Izraeliečių filmo „Testamentas“ peržiūra

2022 m. gruodžio 1 d. 18.00 val. – 19.30 val.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Izraelio ambasada maloniai kviečia į meninio filmo „Testamentas“ peržiūrą gruodžio 1 d. (ketvirtadienį) 18 val. Renginys vyks Vilniaus žydų viešojoje bibliotekoje.

Filmas „Testamentas“ (rež. Amichai Greenberg, 2017) pasakoja apie Holokausto tyrėją Joelį, kuris yra įsitraukęs į teisinę kovą dėl Antrojo pasaulinio karo pabaigoje Lensdorfe įvykusių žiaurių žydų žudynių.

Įtakinga pramonininkų šeima, kurios žemėje vyko žudynės, planuoja įgyvendinti didelės apimties nekilnojamojo turto projektą būtent toje vietoje. Joelis įtaria, kad vienas iš statybų tikslų – amžiams palaidoti bet kokį atminimą apie vykusias žudynes. Tačiau tam, kad projektas būtų sustabdytas, tyrėjui trūksta įrodymų.

Gilindamasis į šią istoriją, Joelis nagrinėja įslaptintus Holokausto liudytojų atsiminimus. Savo didžiausiai nuostabai, tarp atsiminimų jis aptinka savo motinos liudijimą, apie kurio egzistavimą  nežinojo ir kuriame atskleidžiamos jos gyvenimo paslaptys.

Joelis atlieka dvigubą – asmeninį ir mokslinį – tyrimą, tačiau atsiduria įkalintas tarp tylos sienų. Vienoje pusėje – tie, kurie neigia Holokaustą, kitoje – motinos tylėjimas apie savo praeitį. Kaip istorikas, įsipareigojęs kovoti dėl tiesos iki galo, jis nusprendžia tęsti tyrimą, netgi jei tai jam kainuos asmeninį ir profesinį gyvenimą.

Filmas 2017 m. Venecijos kino festivalyje buvo pristatytas programoje „Horizontai“ ir pelnė specialųjį prizą, o Haifos kino festivalyje buvo pripažintas geriausiu metų filmu.

Filmas rodomas hebrajų kalba su lietuviškais subtitrais.

Prašome registruotis iš anksto el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu 8 604 15 765.

Trumpai apie filmo peržiūrą

Data
gruodžio 1 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Vilniaus žydų viešoji biblioteka (Gedimino pr. 24)
Dalyvavimas
registracija el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu 8 604 15 765
Trukmė
1,5 val.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“