Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Paskaitų ciklas apie Japonijos kultūrą. Japonų muzika

2022 m. gruodžio 6 d. 17.30 val. – 19.00 val.

Skelbiame trečią paskaitų apie Japonijos kultūrą ciklo dalį ir šįkart kviečiame pasinerti į tradicinės japoniškos muzikos garsus!

Paskaitoje „Du Japonijos muzikos veidai: gagaku ir honkyoku“ kompozitorius, japonologas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas dr. Ramūnas Motiekaitis norėtų pasidalinti savo patirtimi ir įžvalgomis apie oficialiąją Japonijos imperatoriškųjų rūmų (gagaku) ir intymiąją, kamerinę (honkyoku) muziką.

Gagaku greičiausiai yra seniausia orkestrinės muzikos tradicija pasaulyje – jos perdavimas per kartas nenutrūko nuo VIII a., honkyoku – solinė bambukinės fleitos shakuhachi muzika, iškilusi XVII a. ir kultivuojama iki šiol. Abi šias muzikos rūšis praktikavęs dr. R. Motiekaitis paskaitoje aptars jų istorinius aspektus, instrumentų specifiką ir muzikavimo pobūdį, bandys atsakyti į fundamentalesnius klausimus: kokią žinią siunčia ši muzika, kodėl japonų estetiniai pasirinkimai yra būtent tokie ir kokiame kultūriniame kontekste jie kyla?

Paskaita bus transliuojama ir internetu Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos „Youtube“ paskyroje.

Ši paskaita yra viena iš Japonijos ambasados Lietuvoje ir Nacionalinės bibliotekos organizuojamų renginių ciklo dalių, skirtų Lietuvos ir Japonijos draugiškų santykių šimtmečiui.

Iki pasimatymo!

Trumpai apie renginį

Data
gruodžio 6 d.
Laikas
17.30 val.
Vieta
Renginių erdvė, 305 kab., III a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatorės
Japonijos ambasada Lietuvoje, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“