Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Tarptautinė garsinio skaitymo diena Nacionalinėje bibliotekoje arba jūsų mokymosi erdvėje

2023 m. vasario 1 d. 9.00 val. – 15.00 val.

Vasario 1 d. pasaulyje minima Tarptautinė garsinio skaitymo diena. Šios iniciatyvos tikslas – kviesti visus dalytis įvairiomis istorijomis, garsiai jas skaityti draugams, šeimoms nariams ar žmonėms, kurie noriai jūsų klausosi. Šią dieną Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka organizuoja dvi veiklas skirtingo amžiaus vaikams ir kviečia patirti garsinio skaitymo džiaugsmą.

Istorijų sekimo edukacija 1–4 klasėms ir paruošiamosioms klasėms jūsų mokymosi erdvėje

Tai galimybė pasikviesti Nacionalinės bibliotekos edukatorius su bibliotekos knygomis į savo klasę ar grupę. Atvykę edukatoriai pristatys puikias paveikslėlių knygas, papasakos apie jų unikalumą, kvies vaikus kartu aptarti knygos siužetą, veikėjus, iliustracijas ir, žinoma, pasiklausyti paties kūrinio. Tai ypač aktualu mokykloms ir darželiams, kuriuos lanko tautinių mažumų vaikai ir dar tik mokosi lietuvių kalbos. Kviečiame nepraleisti šios progos.

Garsinio skaitymo dirbtuvės 5–8 klasės moksleiviams Nacionalinėje bibliotekoje

Mokiniai susipažins su bežodėmis knygomis, pasitelkdami kūrybinius žaidimus patys kurs istorijas ir turės galimybę profesionaliai jas įrašyti bibliotekos medijų dirbtuvėse. Moksleiviai taip pat sužinos, kokiomis detalėmis pasižymi įdomus pasakojimas. Šiose dirbtuvėse ugdomi sklandžios kalbos įgūdžiai, plečiamas žodynas, mokomasi įveikti auditorijos baimę. 

Skaitymą praktikuojant kaip kasdieninį ritualą laviname kalbinius įgūdžius, žadiname vaizduotę ir kuriame bendrystę. Istorijų sekimas yra neatsiejama mūsų kultūros dalis, tai būdas dalytis patirtimi, išsaugoti savo istoriją, suvokti mus supantį pasaulį ir vieniems kitus. Skaitykime garsiai!

Papildoma informacija ir registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561.

Trumpai apie renginį

Data
vasario 1 d.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla (I a.) ir Medijų dirbtuvės (I a., 114 kab.)
Trukmė
1,5 val.
Daugiau informacijos ir registracija
socialiniame tinkle „Facebook“; registracija el. paštu  Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561