Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Iliustracija

Nuotoliniai mokymai „Tatuiruotės meno istorijoje“ (2 dalis. Mados ženklas)

2023 m. kovo 28 d. 14.00 val. – 15.30 val.

2 dalių mokymuose susipažinsite su tatuiravimo istorija nuo ištakų iki paplitimo populiariojoje kultūroje; sužinosite, koks tatuiruočių ryšys su socialine bendruomenės struktūra, karyba, religija ir mada. Be to, mėginsime paneigti keletą plačiai paplitusių mitų apie tatuiruotes. Aptarsime ir keblų internete pateikiamos informacijos patikimumo klausimą.

1 dalis. Kūno ženklas. Susipažinsite su pirmuoju pasaulyje tatuiruotu žmogumi, sužinosite, kokiomis socialinėmis ir kultūrinėmis sąlygomis susiklostė tatuiravimo tradicijos įvairiuose geografiniuose regionuose, ką jos reiškė vietos bendruomenėms, kaip į šią praktiką žiūrėjo baltųjų kolonistų administracija ir ką apie jas manė patys vakariečiai.

2 dalis. Mados ženklas. Aptarsime moderniąsias tatuiravimo tendencijas ir jų ryšį su politiniais, socialiniais ir kultūriniais veiksniais. Sužinosite, kaip kito požiūris į šią praktiką nuo XX a. pradžios ir kokią įtaką tatuiruočių paplitimui turėjo populiarioji kultūra. Padiskutuosime ir apie kelias gerai žinomas kontroversiškas tatuiruotes.

Mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, prie kurios prisijungę galėsite dalyvauti mokymuose. Mokymų trukmė – 1,5 val. Mokymai vedami lietuvių kalba.

Daugiau informacijos apie kitus Nacionalinės bibliotekos organizuojamus mokymus rasite čia ›

Rekomenduojame