Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Vilniaus ORT technikumo alumnai. Projekcija Islandijos g. 3

2023 m. kovo 31 d. 20.00 val. – balandžio 2 d. 4.00 val.

Balandžio 4 d. – gegužės 31 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje veiks paroda „Vilniaus ORT technikumas – langas į ateitį“. Vilniaus 700 metų jubiliejui skirta paroda supažindins su tarpukariu Vilniuje veikusios žydų aukštesniosios techninės mokyklos – technikumo – veikla ir istorija. Technikumą įkūrė ORT (Amatų bei žemės ūkio darbo draugija), turinti tikslą palengvinti žydų gyvenimą suteikiant amatą.

Parodą papildys vaizdo projekcija buvusio technikumo languose. Nuo 1925 m. technikumas veikė Gdansko (dab. Islandijos) gatvės 3-iu numeriu pažymėtame name. Tai buvo du erdvūs trijų ir keturių aukštų pastatai, turintys 33 klases, didelę aktų salę, piešimo klasę, mechanikos, elektrotechnikos, dailidžių ir suvirinimo dirbtuves, elektros ir fizikos laboratorijas. Per karą pastatai nenukentėjo ir iš dalies išlaikė funkciją – dabar čia veikia Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos profesinio mokymo skyrius.

Kovo 31 – balandžio 2 d. vakarais (20–4 val.) Islandijos g. 3 languose bus rodoma vaizdo projekcija – išvysite technikumo tarpukario studentų nuotraukas. Projekciją iš dokumentinių nuotraukų, saugomų Nacionalinės bibliotekos Judaikos kolekcijoje, sukūrė fotomenininkas Richardas Schofieldas ir Markas Adomas Haroldas.

Trumpai apie renginį

Data
kovo 31 – balandžio 2 d.
Laikas
20 – 4 val.
Vieta
buvusio ORT technikumo languose. Islandijos g. 3
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›