Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Keturi istorijos pasakojimo būdai

Ar žinote daugiau? Šią savaitę į bibliotekininko rekomenduojamų skaitinių audeklą suaustas knygas sieja viena ryški gija – istorija. Asmenybės, miesto ar epochos – trileryje ar biografijoje – kiekvienoje jų rasite pėdsakų iš praeities, mokančių dabarties.

Šiais pėdsakais sekti ir skirtingus istorijos siluetus pažinti jus kviečia Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos mokslų departamento Leidybos produkcijos identifikavimo skyriaus vyriausioji bibliografė, ISBN ir ISMN Lietuvos agentūros vadovė Vida Matijoškaitė.

Vida Matijoškaitė

Knygos viršelisSalvador Dalí, Slaptas Salvadoro Dalí gyvenimas, aprašytas Salvadoro Dalí
„Knyga stulbinanti ir nenuspėjama. Nesitikėkite įprastos biografijos, tai tikrų tikriausias meno šedevras. Knygoje atsiskleidžia S. Dalí talentas, žiaurumas, humoras ir neišmatuojama didybės manija.

 

Knygos viršelisDan Brown, Inferno
Mėgstu detektyvinius trilerius, o kai juose dar įsipina istorijos ir meno temos – apskritai puiku. Beje, perskaičius šią knygą, dėl gausių joje aprašytų sąsajų vėl prisiminiau ir į rankas dar sykį paėmiau Dante’s Alighieri’o „Dieviškąją komediją“.

 

Knygos viršelisVladas Drėma, Dingęs Vilnius
Mano studijų laikų „evangelija“. Pamenu, bibliotekose jos ieškoti ir laukti tekdavo mėnesiais, užtat koks džiaugsmas būdavo ją gavus. Rekomenduoju einant Vilniaus senamiesčiu bent retkarčiais pakelti galvą į viršų ir apsižvalgyti. Pastatų architektūra, išdėstymas, kiemeliai – tiek daug gali pasakyti apie Vilniaus gyvenimo kaitą.

 

Knygos viršelisPhillipa Gregory, Karalienės sesuo
Esu perskaičiusi bene visas Ph. Gregory knygas. Ji puikiai geba įtraukti ir perteikti Angliją valdžiusios Tiurodų dinastijos laikų gyvenimą. Labai rekomenduoju šios autorės knygas mėgstantiems istorinius romanus.“

 
Šias knygas galite rasti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje arba bibliotekų virtualių paslaugų portale ibiblioteka.lt.