Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. rugpjūčio 1 d.

Laikraštyje „The Baltic Times“ – interviu su Nacionalinės bibliotekos generaliniu direktoriumi

Naujausiame anglų kalba Baltijos šalyse leidžiamo laikraščio „The Baltic Times“ numeryje publikuojamas interviu su Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku.

Prof. dr. Renaldas GudauskasArtėjančio Nacionalinės bibliotekos atidarymo proga parengtame straipsnyje atsinaujinusi biblioteka pristatoma kaip įstaiga, ugdanti Lietuvos žinių visuomenę. Prof. dr. R. Gudauskas džiaugiasi, kad rugsėjo mėnesį duris atversianti biblioteka taps inovacijų centru, suteiksiančiu lankytojams galimybę naudotis naujausiomis informacinėmis technologijomis. Aptartas ir Nacionalinės bibliotekos, kaip parlamentinės bibliotekos, vaidmuo ir planuojamas bendradarbiavimas su Lietuvos valdžios institucijomis. Prof. dr. R. Gudausko teigimu, tai turėtų spartinti šalies inovacijų politiką ir kelti valstybės konkurencingumą. Pristatydamas Nacionalinės bibliotekos ryšius su užsienio bibliotekomis, direktorius mini glaudų Baltijos šalių bendradarbiavimą, taip pat Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų bibliotekas, į kurių patirtį orientuojamasi kuriant naująjį Lietuvos nacionalinės bibliotekos įvaizdį. Pokalbyje trumpai supažindinama ir su projekto „Bibliotekos pažangai 2“ rezultatais, aprašoma generalinio direktoriaus profesinė patirtis Lietuvoje ir užsienyje.  

Visą Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus prof. dr. R. Gudausko interviu (anglų k.) rasite laikraščio „The Baltic Times“ 2016 m. liepos 28 d. – rugpjūčio 10 d. numeryje.