Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gruodžio 19 d.

Nacionalinės bibliotekos darbuotojui dr. Kęstučiui Šapokai – Kultūros ministerijos premija

Gruodžio 15 d. Lietuvos kultūros ministerijoje, Baltojoje salėje buvo įteiktos premijos už publicistinius kūrinius. Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jansson įteikė premijas žurnalistei Margaritai Alper, istorikui, publicistui Aurimui Švedui, taip pat ir menininkui, dailėtyrininkui, Lietuvos nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyriaus darbuotojui dr. Kęstučiui Šapokai.

Premijos už publicistinius kūrinius įsteigtos 2008 m. Jos skiriamos už reikšmingiausius ir profesionaliausiai sukurtus publicistinius kūrinius, paskelbtus visuomenės informavimo priemonėse kultūros temomis per praėjusius metus. Premijos laureatus išrinko Lietuvos kultūros ir meno taryba.

Kęstutis Šapoka yra paskelbęs daugiau kaip 200 straipsnių aktualiomis Lietuvos šiuolaikinio meno temomis, per dvidešimt mokslinių straipsnių akademinėje spaudoje, kuravęs panašiai tiek parodų.

2009 m. Kęstutis Šapoka buvo apdovanotas premija už publicistikos kūrinius, 2011 m. ‒ Bronio Savukyno premija už aktyvią veiklą dailės kritikos srityje. Šiais metais įvertintas trečią kartą.