Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. sausio 23 d.

Nacionalinėje bibliotekoje vyko pasaulinis renginys „LT Game Jam 2017“

Sausio 20–22 dienomis Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija kartu su klasteriu „Blaster“ sukvietė pageidaujančius į pasaulinį renginį „LT Game Jam 2017“, kuris pirmą kartą organizuotas net keturiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Nacionalinėje bibliotekoje vykusiame renginyje susirinko daugiau nei 500 kompiuterinių žaidimų kūrimo entuziastų.

Šiame pasauliniame renginyje šiemet dalyvavo net 36 000 žaidėjų iš 702 miestų 95 šalyse, iš viso sukurta apie 7 000 žaidimų. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje sukurta beveik 50 žaidimų. Dvi ištisas paras juos kūrė dailininkai, muzikantai, programuotojai, rašytojai, dizaineriai, prodiuseriai ir kiti kūrėjai.

Šių metų oficiali renginio tema – „Bangos“. Pagrindinė „LT Game Jam“ misija – jungtis į komandas ir sukurti ką nors tikrai unikalaus, o ne varžytis tarpusavyje. Taigi dalyviai būrėsi į komandas ir dvi paras kūrė įvairius žaidimus ir jų idėjas.

Renginyje „LT Game Jam 2017“ buvo ne tik kuriami žaidimai, bet ir organizuotos mokomosios dirbtuvės, jas vedė bent kelios profesionalių žaidimų kūrėjų kompanijos. Mokomosiose ir kūrybinėse dirbtuvėse buvo dėstomi žaidimų kūrimo pagrindai, mokoma žaidimų verslo analizės ir kitų naudingų dalykų. Taip pat pristatyti žaidimams kurti patogūs įrankiai ir sprendimai, tarp jų tinkami net ir visiškai „žaliems“ kūrėjams. Visi pageidaujantys galėjo nemokamai susipažinti su žaidimų kūrimo virtuve, pasimokyti dalykų, kuriuos dėsto savo srities profesionalai, o svarbiausia – įrodyti, kad ir patys gali kurti žaidimus, net jei ateidami į renginį to visai ir nemokėjo.

Kviečiame susipažinti su renginyje sukurtais žaidimais globalgamejam.org

Daugiau informacijos apie renginį galima rasti oficialioje renginio interneto svetainėje.

Renginio nuotraukos facebook.com: pirma diena, antra diena ir trečia diena.