Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. vasario 2 d.

Nacionalinės bibliotekos ekspertų pokalbis apie grėsmes Lietuvos saugumui ir kitas geopolitines aktualijas

Naujausiame „The Baltic Times“ numeryje skelbiamas Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Strateginės plėtros departamento Vadovybės informacijos skyriaus išorinės informacinės aplinkos vyr. tyrėjo Roko Tracevskio pokalbis su Nacionalinės bibliotekos Strateginės plėtros departamento Vadovybės informacijos skyriaus vadovu Ignu Stankovičiumi. Saugumo politikos ekspertas dalinasi įžvalgomis apie grėsmes Lietuvos saugumui, hibridinį karą (kurio svarbi dalis yra šiuo metu Rusijos vykdomas informacinis karas), Sausio 13-osios patirtis, Lietuvos karinių struktūrų formavimosi pradžią 1991 metais ir net pateikia savo mintis apie Lietuvą po 20 metų bei po šimto metų.

Kalbindamas I. Stankovičių, ilgametis „The Baltic Times“ bendradarbis R. Tracevskis, pažymi, kad jį labiausiai sužavėjo patyrusio saugumo eksperto ir analitiko optimizmas: į gyvenimą reikėtų žiūrėti pozityviai ir niekada neprarasti tikėjimo, kad net mažai šaliai įmanoma apsiginti nuo didelio ir agresyvaus kaimyno.

„Teikiu savo analizę apie dabartinės Europos Sąjungos, ypač kaimyninių valstybių, politinę situaciją, prognozes ir kartais – patarimus Lietuvos Respublikos Prezidentūrai, Vyriausybei, Užsienio reikalų ministerijai, Europos Komisijos atstovybei Lietuvoje ir kitoms institucijoms. Mano parengtą informaciją gauna ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas, Seimo Europos reikalų komiteto ir kiti Seimo nariai. Manau, kad patyrusio eksperto I. Stankovičiaus įžvalgos sudomins ir juos, kaip ir visus kitus „The Baltic Times“ skaitytojus“, – sako interviu autorius.

Visą pokalbį (anglų k.) skaitykite čia ›