Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2019 m. rugsėjo 26 d.

Rugsėjo 25–26 d.: konferencija „Making Justice Visible: The Mediatization of the World War II War Crimes Trials“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje rugsėjo 25–26 dienomis Vokietijos istorijos instituto Varšuvoje padalinys Vilniuje ir Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutas pirmą kartą Lietuvoje organizuoja tarptautinę mokslinę konferenciją, kurioje bus analizuojami Antrojo pasaulinio karo nusikaltėlių teismai ir jų medializacijos procesai.

Konferencijos metu bus diskutuojama tiek apie plačiai žinomus Antrojo pasaulio karo nusikaltėlių teismus, tokius kaip Niurnbergo ar Eichmanno procesai, tiek ir apie mažiau tyrinėtus teismus, vykusius Vidurio ir Rytų Europoje. Diskusijose nebus pamiršti ir karo nusikaltėlių teismai, vykę Lietuvoje sovietmečiu ir po Nepriklausomybės atgavimo.

Atidarymo pranešimą skaitys garsus teisės, jurisprudencijos ir socialinės minties profesorius iš JAV Lawrence‘as R. Douglasas. Jis yra daugybės mokslo veikalų, susijusių su Antrojo pasaulinio karo nusikaltėlių teismais, autorius. Naujausioje L. R. Douglaso knygoje nagrinėjamas nacių karo nusikaltėlio Johno Demjanjuko teismo procesas, 2009–2011 m. vykęs Miunchene.

Pranešimus skaitys Lietuvos, Estijos, Lenkijos, Vokietijos, Austrijos, Italijos, Vengrijos, Liuksemburgo, Rumunijos ir JAV mokslininkai. Konferencijos atidarymas – rugsėjo 25 d. 9 val. Konferencija skirta ne tik istorikams, teisininkams ar kitiems mokslininkams, bet ir visiems istorija besidomintiems Nacionalinės bibliotekos lankytojams. Renginys vyks anglų kalba.

Konferencijos programa ›

Trumpai apie renginį

Data

rugsėjo 25 d. 9–19 val.
rugsėjo 26 d. 9–18.45 val.

Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneriai ir rėmėjai Vokietijos istorijos institutas Varšuvoje, „Max Weber Stiftung“, Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutas, Nacionalinė biblioteka
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Svarbu renginys vyks anglų kalba