Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2020 m. gegužės 25 d.

Svarbiausia informacija apie atnaujintą bibliotekos veiklą

Visas paslaugas atnaujinusi Nacionalinė biblioteka užtikrina, kad būtų laikomasi Vyriausybės nustatytų saugumo ir viešų patalpų dezinfekcijos reikalavimų, todėl įprastas fizines paslaugas teikia su apribojimais, kurie taikomi iki gegužės 31 d. Dėkojame bibliotekos lankytojams už supratingumą ir atsakingumą.

Ką turite žinoti:

  • Įeiti į Nacionalinės bibliotekos pastatą galima tik su veido kaukėmis, papildomai rekomenduojama mūvėti pirštines. Viduje nusiimti kaukę griežtai draudžiama. Bibliotekos viduje negalima užkandžiauti, gerti.
  • Prie įėjimo į biblioteką termovizoriumi arba bekontakčiu termometru matuojama visų lankytojų kūno temperatūra. Į pastatą neįleidžiami lankytojai, kuriems pasireiškia karščiavimas (37,3 °C ir daugiau) ar kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas).
  • Knygas rekomenduojame užsisakyti internetu, tačiau prireikus galima jas rezervuoti telefonais (8 5) 249 7028 ir (8 5) 249 7013 (iš Laisvalaikio ir Bendrųjų fondų), (8 5) 239 8563 (iš Vaikų ir jaunimo literatūros departamento fondo) ir vietoje. Rekomenduojame pirmiausia užsisakyti knygas, gauti patvirtinimą, kad jos paruoštos, ir tik tada eiti į biblioteką. Norime pažymėti, kad delspinigiai nebus skaičiuojami visą karantino laikotarpį ir tris savaites jam pasibaigus.
  • Paslaugos teikiamos užtikrinant ne mažesnį nei 2 metrų atstumą tarp asmenų ir (ar) asmenų grupių ir ne mažesnį kaip 5 kv. m plotą, tenkantį vienam lankytojui. Bibliotekoje galima lankytis ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis (išskyrus artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus).
  • Retų knygų ir rankraščių skaitykloje ir Judaikos tyrimų centre paslaugos teikiamos tik iš anksto užsiregistravus el. paštu ir atvykus paskirtu laiku (papildoma informacija). Vieno apsilankymo trukmė – ne daugiau kaip 2 val.
  • Susitikimų kambariuose ir Muzikavimo erdvėje galima dirbti ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, o garso įrašų studijoje vienu metu gali būti iki 4 asmenų.
  • Dirbtuvėse PATS SAU paslaugos teikiamos visomis savaitės dienomis nuo 12 iki 17 val. pagal išankstinę registraciją el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..
  • Lankytojai prašomi už paslaugas atsiskaityti ne grynaisiais pinigais.
  • Lankytojus aptarnauja darbuotojai, aprūpinti visomis saugumo priemonėmis, prieš darbą jų sveikatos būklė ir pasiruošimas dirbti yra atsakingai patikrinami. 
  • Aplinkos valymas ir dezinfekcija bibliotekoje atliekama vadovaujantis Rekomendacijomis dezinfekcijai sveikatos priežiūros įstaigose ir ne sveikatos priežiūros patalpose (kai galimas užteršimas SARS-COV-2 virusu). Tuo metu lankytojai nėra aptarnaujami.
  • Grąžintos knygos karantinuojamos 24 val.

Darbo laikas:

  • pirmadieniais–penktadieniais 8–21 val.,
  • šeštadieniais ir sekmadieniais 10–18 val.

Ši informacija ir paslaugų teikimas gali keistis atsižvelgiant į Vyriausybės nurodymus, oficialias rekomendacijas ar iškilus praktiniam poreikiui juos patikslinti. Visa aktuali informacija realiu laiku bus skelbiama interneto svetainėje.

Taip pat kviečiame naudotis Nacionalinės bibliotekos teikiamomis nuotolinėmis paslaugomis.

Susiję straipsniai: