Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. gegužės 18 d.

Kviečiame naudotis lietuviškomis duomenų bazėmis

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos skaityklose registruoti vartotojai, prisijungę prie terminalinių kompiuterių, gali naudotis ne tik užsienio, bet ir lietuviškomis duomenų bazėmis.

  • Naujienų svetainė Delfi Plius – niekur kitur nepublikuojamas išskirtinis naujienų turinys, platformos „Verslas Plius“, „Login.lt“, „M360“ ir aplinka be jokios reklamos.
  • Naujienų svetainė 15min – šiuolaikiško turinio, nuomonių įvairovę skatinanti svetainė, kurioje rasite išskirtinių užsienio leidinių straipsnius lietuviškai, laidas sporto entuziastams, protą lavinančių testų ir daug kito išskirtinio turinio.
  • Naujienų agentūra ELTA – svarbiausios ir aktualiausios naujienos bei nuotraukos iš Lietuvos ir viso pasaulio įvairiomis temomis.
  • Teisės duomenų bazė Infolex – lietuviškų teisės aktų svetainė, kurioje galima atlikti Lietuvos Respublikos valstybinių institucijų norminių teisės aktų su visais pakeitimais ir kitų dokumentų paiešką, susipažinti su Lietuvos teismų administracinių, civilinių, baudžiamųjų bylų praktika.
  • Lietuvos standartizacijos departamento elektroninė standartų parduotuvė-katalogas – daugiau kaip 60 tūkstančių standartų ir kitų leidinių lietuvių, anglų, prancūzų kalbomis, kuriuose pateikiama naujausia informacija apie tarptautinę organizacijų praktiką, inovacijas verslo ir viešajame sektoriuose, užtikrinančias aukštus kokybės ir saugos reikalavimus.
  • Internetinė biblioteka Vyturys – vaikams ir jaunimui skirtos el. knygos, suskirstytos pagal klases arba amžiaus grupes. Čia prieinama ir mokyklai, ir laisvalaikiui skirta literatūra. Norint skaityti šias el. knygas, reikia užsiregistruoti ir sukurti savo paskyrą.

SVARBU! „Delfi Plius“, „15min“, ELTA ir „Infolex“ duomenų bazės skaityklų terminaliniuose kompiuteriuose yra pasiekiamos tik su slaptažodžiais, kuriuos suteiks skaityklų darbuotojai.

Prieiga prie Lietuvos standartizacijos departamento elektroninės standartų parduotuvės-katalogo galima visuose bibliotekos skaityklų terminaliniuose kompiuteriuose, atsidarius kompiuterio darbalaukyje esantį aplanką „Standartai“.

Internetinę biblioteką „Vyturys“ vartotojai turi galimybę pasiekti ir bibliotekoje, ir namuose 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę, tik reikia turėti prisijungimo duomenis, kuriuos suteikia Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skaityklos darbuotojas arba galima kreiptis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Daugiau informacijos rasite čia.