Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Leidinio viršelis 2016 m. kovo 17 d.

Naujas Nacionalinės bibliotekos leidinys dirbantiems su vaikais ir jaunimu

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos parengtų ir išleistų leidinių aruodą papildė nauja knyga: 2016 m. išleistas ir Tarptautinės Vilniaus knygų mugės metu pristatytas metodinis leidinys „Vaikų ir jaunimo knygų klubai“. Leidinio autorės – Lietuvos nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento darbuotojos Inga Mitunevičiūtė ir Eglė Baliutavičiūtė. Jame apibendrinta autorių pusantrų metų patirtis steigiant ir organizuojant vaikų ir jaunimo knygų klubus, išryškinti šių klubų teoriniai modeliai, darbo principai, siūlomos įvairios veiklos formos.

Leidinio poreikį nulėmė teorinės bei praktinės literatūros trūkumas – dirbantiems su vaikais ir jaunimu specialistams kiekvienu konkrečiu atveju tenka kurti savus principus ir ieškoti savų teorinių atramų, dažniausiai išdėstytų anglų kalba parašytoje literatūroje, bet ir šios nėra gausu. Autorės knygoje atskleidžia ne tik asmeninę patirtį bei įžvalgas, jos ir remiasi užsienio šalių patirtimi, ją pritaiko Lietuvos skaitytojui. Taip pat leidinyje mėginama apžvelgti istorinį knygų klubų veiklos kontekstą, kuris tėra ledkalnio viršūnė šioje dar menkai ištyrinėtoje srityje ir galbūt paskatins ateities tyrimus.

Leidinys, parašytas vengiant akademiškumo ir sudėtingos leksikos, yra skirtas labai plačiai auditorijai: bibliotekininkams, mokytojams, ikimokyklinio ir neformaliojo ugdymo specialistams, tėvams. Autorės viliasi, kad „Vaikų ir jaunimo knygų klubai“ prisidės prie skaitymo skatinimo ir jaunosios kartos ugdymo.

Dėl spausdinto leidinio įsigijimo kreiptis į bibliotekos Komunikacijos ir rinkodaros departamento Leidybos skyrių (K. Sirvydo g. 4, LT-01101 Vilnius), tel. (8 5) 263 9111.

Elektroninę versiją kviečiame skaityti ir portale Interaktyvi biblioteka.