Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliustracija 2023 m. rugsėjo 8 d.

JAV duomenų bazių paketas elibraryUSA Amerikos skaitykloje

Nuo šiol Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos lankytojams prieinamas specialus Amerikos skaityklos duomenų bazių paketas elibraryUSA.

Tai skaitmeninė patikimų Jungtinių Amerikos Valstijų informacijos išteklių kolekcija, kurioje rasite įvairių elektroninių išteklių: laikraščių, žurnalų, knygų, disertacijų ir filmų bei vaizdo įrašų. Prieiga prie bazių galima registruotiems Nacionalinės bibliotekos vartotojams tik Amerikos skaitykloje – slaptažodį suteiks skaityklos darbuotojas. Prieiga suteikiama prie šių atskirų duomenų bazių:

Plačiau apie duomenų bazes, esančias elibraryUSA pakete:

Academic Search Premier
„Academic Search Premier“ yra daugiadisciplininės duomenų bazės EBSCO šaltinis. Jis suteikia prieigą prie daugiau nei 2000 labiausiai pripažintų viso teksto žurnalų, laikraščių ir kitų vertingų išteklių. „Academic Search Premier“ rasite informacijos tokiomis temomis kaip sveikata ir medicina, socialiniai ir humanitariniai mokslai, technologijos, menai ir pramogos, verslas.

JSTOR
JSTOR yra viena populiariausių internetinių akademinių periodinių leidinių ir elektroninių knygų bazių Šiaurės Amerikoje. Ją aktyviai naudoja mokslininkai ir dauguma JAV universitetų bibliotekų. Šioje duomenų bazėje skaitytojai gali ieškoti ir skaityti leidinius šiomis temomis: verslas ir ekonomika, istorija, teisė, medicina, humanitariniai ir socialiniai mokslai.

ProQuest Dissertations & Theses Global
Tai internetinė akademinė biblioteka, kurioje yra daugiau nei milijonas disertacijų ir tezių iš JAV ir viso pasaulio universitetų. Disertacijas rasite įvairiomis temomis: verslas, ekonomika, medicina, mokslas, technologijos, žemės ūkis, socialiniai ir humanitariniai mokslai, menai. Universiteto studentai, mokslininkai, dalykų ekspertai ir akademikai yra pagrindinė ProQuest auditorija.

Gale In Context: Middle School
Šioje bazėje rasite daugiau nei 1000 žurnalų, laikraščių ir žurnalų įvairiomis temomis, skirtų 11-13 metų mokiniams.

Press Reader
PressReader yra lyg skaitmeninis spaudos kioskas. Šioje itin populiarioje duomenų bazėje yra 400 skaitomiausių laikraščių ir žurnalų iš viso pasaulio. Press Reader formatas yra labai patogus – skaitant elektroninius leidinius atrodo, jog skaitai spausdintinį leidinį.

Kanopy
Vaizdo įrašų duomenų bazėje rasite dokumentinius filmus apie Amerikos visuomenę ir kultūrą, filmus nuo mokslo iki verslo, nuo istorijos iki meno.

Opposing Viewpoints in Context
Tai lengvai naudojamas, ekspertų sudarytas informacijos šaltinis studentams, mokytojams, dalyko ekspertams, teisininkams, įstatymų leidėjams ir visiems, kuriems reikia greitai išmokti skirtingų požiūrių į skirtingas temas. Pateikiamos priešingų požiūrių santraukos pagrindinėmis temomis: verslas ir ekonomika, energija ir aplinka, sveikata ir medicina, teisė ir politika, mokslas ir technologijos, JAV visuomenė ir kultūra, karas ir diplomatija.

BookFlix
Tai yra anglų kalbos mokymosi pradedantiesiems vartotojams svetainė, kurioje sujungiamos animacinės fantastikos istorijos su susijusiomis negrožinės literatūros knygomis. Ši bazė padeda skaitytojams matyti ir suprasti anglų kalbą bei mokytis apie mokslą, geografiją, istoriją ir kitus naudingus dalykus.

Flipster
Naudodamiesi Flipster duomenų baze, skaitytojai gali naršyti arba skaityti pilnateksčius 17 populiariausių JAV žurnalų tekstus, tokius kaip „National Geographic“, „Popular Science“, „Entrepreneur“, „Wired“, „Forbes“, „Reader’s Digest“, „The New Yorker“ ir „American Craft“.