Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. balandžio 26 d.

XVI Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė prasidėjo konferencija Seime

Balandžio 22 d. Lietuvos bibliotekininkų draugija kartu su Lietuvos Respublikos Seimo nare, Bibliotekų metų iniciatore Dalia Teišerskyte surengė šventinę konferenciją, skirtą XVI Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei ir Pasaulinei knygos ir autorių teisių dienai. Gausiai susirinkusius Lietuvos bibliotekų atstovus sveikino Ministro Pirmininko patarėjas Faustas Latėnas, Seimo Švietimo mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Raimundas Paliukas, Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas Mindaugas Bastys, kultūros viceministras dr. Romas Jarockis. Sveikinimo žodį tarė ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. Renaldas Gudauskas.

Konferencijoje buvo įteikti geriausių 2015 metų bibliotekininkų, geriausio LBD skyriaus, „Išminties marių“ ir „Jonvabalio“ apdovanojimai, pagerbti aktyviausi bibliotekininkai, prisidedantys prie visuomenės ugdymo, skaitymo skatinimo ir kūrybingumo lavinimo. Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto padėką už profesionalumą ir svarų indėlį į žinių visuomenės plėtrą gavo ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Strateginės plėtros departamento Projektų valdymo skyriaus vadovė Giedrė Čistovienė. Iš viso buvo apdovanota ir pagerbta daugiau kaip 40 šalies bibliotekininkų.

Konferencijoje Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė Alina Jaskūnienė apibendrino 2015 m. draugijos nuveiktus darbus, vykdomą veiklą, o Revizijos komisijos pirmininkė Asta Kazakevičiūtė-Bankauskienė pristatė draugijos veiklos finansinę ataskaitą.

Konferencijoje aktyviai dalyvavo ir Lietuvos bibliotekininkų draugijos Nacionalinės bibliotekos skyriaus nariai. Nacionalinės bibliotekos darbuotojos, LBD Tarybos narės, Jolita Steponaitienė ir Alma Masevičienė buvo vienos iš konferencijos organizatorių ir moderatorių.

Daugiau renginio nuotraukų rasite čia ›