Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. balandžio 26 d.

Nacionalinė biblioteka pirmojo vadovo prof. Eduardo Volterio sukaktį paminės tarptautine konferencija

2016 m. gegužės 5 d. Kauno rotušėje vyks tarptautinė jubiliejinė prof. Eduardo Volterio konferencija, kurią organizuoja Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su Kauno miesto muziejumi ir Vytauto Didžiojo universiteto Kauno istorijos centru.

Prof. E. Volteris, kuriam kovo 19 d. sukako 160 metų, buvo Valstybinio centrinio knygyno (dabar − Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka) kūrėjas ir pirmasis vadovas, Kauno miesto muziejaus direktorius, ilgametis Lietuvos universiteto profesorius, žymus visuomenės veikėjas, lietuvių kalbos, istorijos, etnografijos, archeologijos tyrinėtojas. Prof. E. Volterio gyvenimas buvo susijęs su Vokietija ir Rusija, Latvija ir Lietuva. Į šiai įvairiapusei asmenybei skirtą tarptautinę konferenciją organizatoriai sukvietė įvairiausių sričių tyrinėtojus – archeologus, etnologus, kalbos tyrinėtojus, tautosakininkus, literatus, istorikus, bibliotekininkus, muziejininkus, archyvistus, kurie pasidalys savo įžvalgomis.

Konferencijos organizatoriai siekia ne tik prisiminti profesoriaus darbus vadovaujant bibliotekai ir muziejui, bet ir dar kartą įvertinti ir plačiajai visuomenei pristatyti E. Volterio asmenybę ir veiklą.

Pridedama konferencijos programa ›