Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2015 m. rugsėjo 15 d.

Tiesioginė transliacija „Praktiniai patarimai 2015 m. deklaravusiems žemės ūkio naudmenas ir pasėlius“

Rugsėjo 15 d. vyko jau antroji iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos transliuota vaizdo konferencija, kurios metu aptartos žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimo aktualijos.

Transliacijos „Praktiniai patarimai 2015 m. deklaravusiems žemės ūkio naudmenas ir pasėlius“ metu Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) direktorius Erikas Bėrontas ir Tiesioginės paramos administravimo skyriaus vyriausioji specialistė Sigutė Stakvilevičienė aptarė 2015 m. vykusio žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimo rezultatus bei deklaravusiems žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus dažniausiai kylančius klausimus, pasidalino praktiniais patarimais, kaip elgtis, jei paraiškoje nustatyta neatitikimų. Taip pat pristatyta specialiai bibliotekų lankytojams sukurta NMA svetainės versija. Ją galite rasti čia.

Žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimas baigėsi birželio mėn. ir ūkininkams šiuo metu aktualiausia tema – tiesioginių išmokų avansų mokėjimas. Nacionalinės mokėjimo agentūros direktorius Erikas Bėrontas pristatė tiesioginių išmokų mokėjimo aktualijas.

„Dabar mūsų tikslas – sėkminga avansų mokėjimo pradžia. Šiuo metu atlikta 70 proc. patikrų, jos turi būti baigtos iki spalio 16 d., kad būtų pradėti mokėti avansai“, – kalbėjo E. Bėrontas.

Transliacijos metu žiūrovai aktyviai teikė klausimus, į dalį iš jų atsakymus gavo tiesiogiai.

Atsakymai į klausimus, į kuriuos dėl laiko stokos atsakyti nepavyko, buvo pateikti elektroniniu paštu. Atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus taip pat galite rasti NMA svetainės skiltyje „Dažniausiai užduodami klausimai“.

Šią transliaciją iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos buvo galima stebėti tiesiogiai internete bei visose Lietuvos bibliotekose.

Tiesioginės transliacijos įrašą galite pažiūrėti čia: