Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
Naujienos iliutracija 2024 m. kovo 1 d.

Terminuota prieiga prie „EBSCO Publishing“ duomenų bazių

Viena didžiausių duomenų bazių „EBSCO Publishing“ siūlo viso teksto mokslinius žurnalus, kuriuose skelbiami kokybiški ir patikimi straipsniai, atrinkti pripažintų leidėjų pagal specifinius tyrėjų poreikius.

Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai terminuota prieiga prie „EBSCO Publishing“ duomenų bazių suteikta iki 2024 m. balandžio 30 dienos. Šiose bazėse informacija pateikiama anglų kalba, tačiau galima rasti publikacijų ir prancūzų, vokiečių, ispanų, lenkų, lietuvių kalbomis.

Terminuotos prieigos duomenų bazėmis naudotis itin patogu, nes tai daryti galima ir Nacionalinėje bibliotekoje, ir namie. Nuotoliniu būdu prisijungti prie Nacionalinės bibliotekos duomenų bazių galima naudojant EZproxy sąsają, paspaudus mygtuką Prisijungti.

Siūlome testuoti šias „EBSCO Publishing“ duomenų bazes:

Central and Eastern European Academic Source

Central and Eastern European Academic Sourceyra visateksčių mokslinių žurnalų, leidžiamų Vidurio ir Rytų Europos šalyse, duomenų bazė, apimanti daugybę sričių: verslą, ekonomiką, istoriją, technologijos mokslus, teisę. Čia galima rasti per 2500 visateksčių publikacijų, įskaitant daugiau nei 100 lietuviškų žurnalų. Temos: verslas, ekonomika, švietimas, humanitariniai mokslai, istorija, tarptautiniai santykiai, teisė, literatūra, medicina, politika, socialiniai mokslai.

Art and Architecture Source

Art & Architecture Source yra viso teksto duomenų bazė, apimanti architektūrą ir architektūrinį dizainą, taip pat vaizduojamąjį, dekoratyvinį ir komercinį meną,  kurioje galima rasti daugiau nei 380 viso teksto žurnalų, daugiau nei 180 viso teksto knygų ir daugiau nei 63 tūkst. vaizdų kolekciją, kurią pateikia „Picture Desk“ ir kiti šaltiniai. Temos: architektūra ir architektūros istorija, interjero dizainas, kraštovaizdžio architektūra, reklamos menas, antikvariniai daiktai, archeologija, meno istorija, šiuolaikinis menas, kostiumų dizainas, amatai, dekoratyvinis menas, liaudies menas, grafinis menas, pramoninis dizainas, kino filmai, tapyba, fotografija, keramika, grafika, skulptūra, tekstilė, televizija.

Literary Reference Center Plus

Literary Reference Center Plus yra duomenų bazė, apimanti visus literatūros žanrus ir laikotarpius. Joje yra tūkstančiai viso teksto eilėraščių, apsakymų, konspektų, kritinių esė, literatūros žurnalų, žinynų, autorių biografijų, taip pat galima rasti siūlomus pamokų planus ir literatūros studijų vadovus. Visa ši informacija yra ypač aktuali literatūros srities studentams ir mokslininkams. Pagal informacijos turinį pateikiama daugiau nei 690 visateksčių literatūros žurnalų, daugiau nei 2800 viso teksto žinynų, daugiau nei 1 milijonas knygų apžvalgų, daugiau nei 170 kritinių esė apie populiarius jaunimo ir vaikų literatūros kūrinius, įskaitant filmų analizę, daugiau nei 180 „Critical Insights“ serijos tomų.

Humanities Source

Humanities Source duomenų bazė yra neįkainojamas šaltinis studentams, mokslininkams, tyrėjams ir akademikams, besidomintiems humanitariniais mokslais, literatūra, mokslinės ir kūrybinės minties raida. Duomenų bazėje galima rasti daugiau nei 1600 žurnalų ir yra apie 1000 viso teksto žurnalų. Temos: archeologija, kraštotyra, menas, klasika, socialinė komunikacija, šokis, kinas, folkloras, lyčių studijos, istorija, žurnalistika, kalbotyra, literatūros ir socialinė kritika, literatūra, muzika, teatras meno, pasirodymai ir koncertai, filosofija, religija, teologija.

eBook Academic Collection

eBook Academic Collection duomenų bazėje yra didelis įvairių disciplinų elektroninių knygų pasirinkimas, apimantis platų akademinių dalykų spektrą. Šiame pakete esanti informacija patenkins studentų ir mokslininkų žinių, susijusių su įvairiais tyrimais, poreikį. Visi leidiniai yra pasiekiami su neribota vartotojo prieiga. Temos: menas, verslas ir ekonomika, švietimas, kalbos menas ir disciplina, literatūros kritika, medicina, scenos menai, filosofija, poezija, politikos mokslai, religija, socialiniai mokslai, technologijos ir inžinerija, kitos akademinės sritys.

‚Education Source Ultimate“

„Education Source Ultimate“ yra išsami viso teksto duomenų bazė, skirta studentams, mokslininkams, specialistams ir politikos formuotojams. Duomenų bazėje galima rasti informaciją šiomis temomis: švietimo politika, lyginamoji pedagogika, ugdymo technologijos, aukštasis mokslas, magistrantūros studijos, pradinis ugdymas, religinis švietimas, mokytojų ir tėvų santykiai, socialinės problemos, specialusis ugdymas, mokymo metodai, mokytojų rengimas, suaugusiųjų švietimas ir kt. Šiame informaciniame šaltinyje yra daugiau kaip 2500 žurnalų, 500 monografijų bei knygų, 1000 viso teksto žurnalų, taip pat čia pateikiami edukaciniai testai, statistiniai duomenys, konferencijų medžiagos. Šioje bazėje galima rasti ir atvirosios prieigos žurnalų kolekciją, kurią sudaro arti 1000 vienetų, pateikiamos daugiau nei 3500 žurnalų rodyklės ir santraukos.

Daugiau informacijos apie terminuotas duomenų bazes rasite čia.

Duomenų bazes rasite ir Nacionalinės bibliotekos svetainėje adresu www.lnb.lt› › Ištekliai › Duomenų bazės› Užsienio, pasirinkę duomenų bazės „EBSCO Publishing“ įrankius EBSCO Discovery Service  ir EBSCOhost Web galėsite duomenų bazes rinktis pagal temą ir pagal abėcėlę pačiame paieškos viršuje arba nuorodoje Trial Databases.

Kviečiame išbandyti!