Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. gegužės 27 d.

Kelionių žinyno „Ypatinga Lietuva. Keliaujame po gražiausias Lietuvos vietoves“ pristatymas Nacionalinėje bibliotekoje

Gegužės 26 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko knygos „Ypatinga Lietuva. Keliaujame po gražiausias Lietuvos vietoves“ pristatymas – pokalbis. Apie leidinio idėją, jo sudarymo istoriją pasakojo Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos atstovė Rūta Baškytė, leidyklos „Terra Publica“ vadovas Vytautas Kandrotas ir Vilniaus universiteto žygeivių klubo prezidentas Vytautas Rumskas. 

Lietuvoje yra daugiau nei 300 saugomų teritorijų, todėl pasirinkti maršrutą nepatyrusiam keliautojui dažnai yra sudėtinga. Į vieną kelionių žinyną surinkti naudingi duomenys – patikima paspirtis bet kokio pasirengimo ir amžiaus keliautojui. Pokalbio metu diskutuota apie galimybes savarankiškai susikurti įdomų maršrutą, kuriuo leidžiantis būtų atrasti kultūros paveldo, kraštovaizdžio, gamtos turtai ar išskirtinės mažai kam dar žinomos mūsų šalies vietovės.

Pristatytos atnaujintos saugomų teritorijų lankytojų centrų paslaugos, edukacinės veiklos renginiai, ekskursijos, skatinančios susiplanuoti turiningą laisvalaikį Lietuvoje. Renginio metu buvo rodomos Lietuvos saugomų teritorijų kraštovaizdžio ir kultūros objektų nuotraukos bei Vilniaus universiteto žygeivių klubo kelionės po Aukštaitijos nacionalinį parką vaizdo dienoraštis.