Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2016 m. birželio 22 d.

Pasirašyta bendradarbiavimo su Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija sutartis

2016 m. birželio 22 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas ir Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos kancleris Giedrius Krasauskas pasirašė dviejų institucijų bendradarbiavimo sutartį.

Šia sutartimi Nacionalinė biblioteka ir Prezidento kanceliarija susitarė bendradarbiauti Lietuvos valstybės istorijos ir kultūros paveldo populiarinimo, aktualinimo srityje, taip pat įgyvendinant kultūrinės edukacijos, pilietiškumo ugdymo ir skaitymo skatinimo programas. Siekdamos paskatinti visuomenės įsitraukimą į valstybės problemų sprendimą, taip pat dalyvauti kuriant valstybę, biblioteka kartu su Prezidento kanceliarijos Valstybės pažinimo centru plėtos edukacines ir pilietinio ugdymo programas. Drauge su šalies aukštojo mokslo institucijomis, tyrimų centrais, kultūrine ir akademine bendruomene, kitais socialiniais partneriais bus organizuojamos diskusijos, paskaitos, konferencijos ir kiti renginiai aktualiais valstybės ir visuomenės gyvenimo klausimais.

Kaip sutarties pasirašymo metu teigė Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. R. Gudauskas, biblioteka, jau šį rudenį po rekonstrukcijos atversianti pagrindinio pastato duris, siekia tapti ir kokybiškai nauja institucija, kurios misija – būti Lietuvos žinių erdve, kuriančia vertę visuomenei, prisidedančia prie socialinių inovacijų kūrimo ir plėtojimo. Prezidentūros kancleris G. Krasauskas abiem sutarties šalims linkėjo sėkmingo bendradarbiavimo.